Wednesday, January 07, 2015

New Year New Hope?

Oiihh its been a while.

Sekejap saje dah 2015. Rasenye mcm baru semalam 2014 punye new year pejam celik dah msuk another year. Oh my rasenye tuhan saje yg tau how i miss blogging but ntahla..kepala ni kadang2 semak and idea pn xde. sometimes i just dont know how to write anymore. sudah tua mungkin.

Last year was a tough year for Malaysia. With the MH370, MH17 flood and all. Syukur sgt2 masih diberikan kesempatan utk bernafas menikmati hari ini. Yelah sometimes kite ni secara x sedar always take things for granted. X reti bersyukur dan sbgnya.

Anyway umah my nenek di Temerloh pn terlibat skali dgn banjir. Memang air naik smpai atap rumah.. 2 minggu tputus hubungan dgn die. This weekend i will go back and tlg bersihkan rumah yang dah berselut berlumpur bagai. Kesian nenek dan atuk yg dah tua and x larat nk buat ape pon.

Me and hubby? Alhamudulillah masih lg bersama hehe.. Masih lg happy. No saya masih belum lagi berisi. Isi lemak adela hahaha. Kami masing2 dah naik badan. Kuat makan punye pasal. One thing about having your own kitchen is i have developed this interest...deep interest in cooking. Suka sgt buat experiment. So yg jadi mangsanya is hubby la hahaha. Kene paksa makan.

Actually i did plan to do something big since last year. I tried tp x menjadik. No bukan psl anak hehehe. Anyone who close to me know how fast i get bored with anything that i do in life. So konon2 last year decided nk cube buat keje gile sket which is to further my master overseas. Yelah sometimes u kene buat bende yg luar jangkaan kan. barulah thrill! Tapi x bjaya utk dpt sponsorship. Xpe tahun ni nak cuba lg. Insyaallah kalau ade rezeki, dpt jugak nnti.

Speaking of travel plan, malu nk bgtau future plan sbb entry cuti sebelum2 ni pun bnyk x terabis. punyela malas. semuanya separuh2. sampai diri sndiri dh lupe. Konon start tahun baru ni nak lebih konsisten tulis entry smpai abis,jgn separuh2. InsyaAllah!

Eh ape lagi ek nak tulis sementara dah bukak blogger ni, rasenye itu je kot. Kene kuatkan semangat supaya x stop berblog sbb blh jadi rujukan di masa hadapan.

till then..

XOXO

0 comments: