Tuesday, August 19, 2014

My Turkey Trip Part 6

Ohhhh penyakit malas dah kembali.

Sebelum sume memori hilang dari ingatan,baik tulis je eventho simple je.

After Cappadocia kami menuju ke Pamukkale. Another region. Another 10++ hours in journey by bus.

Dekat Pamukkale ni kami nak tengok satu tempat je, Kota Hierapolis.

Sampai dalam pukul 4 atau 5 pagi mcm tula, serious mata dan muka dah rabak sebab penat yang amat dan mengantuk gile2. Disini kami x bermalam di mana2 hotel sebab tour mmg utk 1 hari saje tp kami diberi bilik hotel untuk mandi segarkan badan dan juga breakfast. Kemudian lepas tu, tour diteruskan under agensi yg sama juga.  Pamukkale ni kecik je tempatnye dan mcm bandar mati pun ada.

Kita layan gambar saje la ye. X larat nk tulis panjang2.





Ini ketika berada di Kota Hierapolis. Ada runtuhan yang mempunyai sejarah mcm kalau disini ada tinggalan makam yg dah berusia ratusan tahun.









Our tour guide for the day, Mr. Ali. Very funny man but very informative.





I really love seeing all the ruins but the rest of the group mcm x berminat so kami teruskan pg ke kolam air panas.








Kat sini namanye The Travertines of Pamukkale.

Tour guide mmberi arahan kami akan berjumpa kembali dalam masa 1 jam di tempat yg telah ditetapkan. Tapi nak ke tempat tu mmg kene meredah lauan air panas travertines tu. Kene tanggal kasut dan berkaki ayam.
Malangnya sampai disini ada salah seorang ahli rombongan xnak plak kerana sebab2 kesihatan katenye. Jadi x tercapaila impian nk merasa air panas sebalikny kami kene amek laluan teksi nk pg ke tempat perjumpaan. To be honest, i was a bit frustrated. Dah diberitahu pasal aktiviti ni awal2 lg tp bile dah smpai katenye tak tahu. Macam macam ragam. Sabo jela.









So sementara nak abiskan masa, kami bergamba gamba sajela. Abis tour ni agak awal dalam pukul 2 mcm tu. Sedangkan bas nak pulang ke Istanbul is at 8.30pm. Kene menunggu la jawapnya. To me normal la bende2 mcm ni, tunggu menunggu ni tp ada la yg dah bermasam muka. Sabo jela. Pegi ramai2 ni x dinafikan best dan meriah tp ragam nya pun meriah jugak. Bila badan dah penat sume bende tak kene. Lawak juga bila difikirkan. Tapi xpelah, move on!

Pukul 7.30pm shuttle bas dtg dan kami dibawa ke stesen bus utk pulang ke Istanbul. Another 12 hours journey. Cant wait to go back to Istanbul. Rasenye kalau x dtg Pamukkale ni pun xpe. Ini pun dah buang itinerary ke Ephesus. Hanya pg Istanbul, Cappadocia dan Pamukkale saje. Tapi ini pun dah mintak ampun penat ya amat. Next time pg mmg nk try amek flightla. 

Oklah bersambung di next entry. Babai.

XOXO





Thursday, August 07, 2014

Happy Raya 2014 From Us!

Still not too late to wish you all..



Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin.



From me and hubby!!!!

This is us during 4th of Raya at Mt. Buller. We went vacationing in Melbourne, Australia with his family.



XOXO