Wednesday, July 02, 2014

I Am A Chef Wannabe!

Lately I am so into cooking. Chef wanna be lah katekan!!

Mungkin salah satu cara jugak nk hilangkan duka di hati :(

Nak memasak ni aku jenis tgk resipi kt google aje.

Bile google2 tu msti ade keluar bnyk resipi kan? haa antara bnyk2 tu kene tgk mane yg lebih ssuai ngn jiwa raga. Antara menu paling aku suka masak:

Grilled chicken, mashed potato, spaghetti meatball, creamy chicken spaghetti, homemade beef patty (burger), spaghetti pesto chicken, shrimp spaghetti hahh banyak sungguh menu spaghetti tuhh.

Ni sume gara2 dah terpengaruh tgk chanel AFC (tv umah hanya ade chanel basic ASTRO je, so AFC tu pun dah kira heaven sgtlah). Chef Jamie Oliverla, Nigella la, Anna Olsonla, Laura Calderla, Bobby Valastro la, sumenya mnjadikan aku gilaaaa.. terus pasang hangan2 nk jgak pandai masak.

Tp bukan saja masakan Italian saje tau aku suke masak, lauk kampung juga menjadi pilihan jika dah dtg selera tu mmg x bole ditahan tahan.

Sempena bulan puasa ni mari kite lelehkan air liur tgk gamba2 sajian makanan yg aku berjaya masak recently.


Grilled chicken with garlic & lemon, mashed potato and arugula salad with special dressing.



Chicken olio spaghetti



Lauk kampung. Bendi goreng ikan bilis & cili, ikan jenahak amsak lemak cili api dan telur dadar.




Pizza with mushroom, beef and green pepper (ni gamba bfore masuk oven)



Spaghetti with creamy sauce and pan fried chicken.




Beef burger, homemade beef patty, caramelised onion, cheddar cheese, tomato slice and toasted bread.



Ade bnyk lg tp xtau la kt mane gamba2 tu sume..nnti2 la kalau ade jmpe aku letak sini k?


Till then..


XOXO

1 comments:

Nuriesya Nadia said...

Maigod semua nampak menyelerakan. Hihiihi.

p.s : done follow here. #100.