Sunday, October 20, 2013

Im Still Here :)

Fuhh fuhhh... (tiup habuk dekat blog ni)


Its been so long right? Actually mmg nk sgt menulis but masa takde la skrg ni. Somemore with my new job lgla xde masa. Penat tidak terkira.. : p

I think my last blogpost was only a picture or two of my trip to Melbourne. Lepas tu..yileekkkk.

At the moment nk concentrate keje and kumpul duit nk beli harta. Harta ape? hehehe yela nk la jugak merasa pakai kete sndiri, ada duit simpanan sndiri. Now i have to start from the scratch. Kene fokus and dah x boleh nk berjimba jimba. Memang perit sket tp kalau kite x pikir masa depan sndiri, sape nk fikirkan betul x?

Rasa sedih plak umur dah masuk 30 tp belum achieve apa2. Bukan x bsyukur dgn apa yg ada tp di hati kene ade sentiasa niat nak majukan diri dan x boleh bertakuk di tempat lama. Kene kurangkan enjoy dan kerja lebih keras sbb kite yg corakkan future kite sndiri dan bukan orang lain. Now that is me and my husband punye target, nak hapuskan hutang2 yang ada dan start mengumpul duit dan harta.

Tapi jgn salah faham plak, harta dunia mmg la nk tp harta akhirat pun lg la kene kejar. Tak payahla saya tulis kt sini ape yg kami buat or dah buat kerana Allah lebih mengetahui. Kerana Dia saja yang akan mengadili kita di akhirat nanti. Yang penting niat nak memperbaiki diri tu sentiasa ada dan tak pernah luput dalam hati. Sebab kita manusia ni mmg x sempurna dan x akan sempurna kerana yang sempurna itu hanya sifat-Nya.

Recently 1 of my friend and 1 of my idol dah pun melakukan transformasi diri. Sebenarnye agak terperanjat sbb quite sudden jugak perubahan itu. MashaAllah sgt inspired tgk perubahan mereka. Syukur sgt kerana mereka telah diberi kekuatan untuk berubah ke arah yang lebih baik. Sesungguhnya hidayah itu mmg milik-Nya dan Dia akan mencampakkannya kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya. Sebab tu i never stop praying and hoping that His Hidayah will reach me too. Insyaallah.

Anyway, pls pray for me to have more time to write. Kadang2 tu idea nak menulis tu banyak tp masa plak xde. Balik2 je keje lepas kemas2 ape yg patut terus pengsan hahaha! Nasib baik sang suami berkongsi sama2 membuat kerja rumah so xdelah rasa burden sgt. We both know each of us punye tanggungjawap and im so grateful for that.

Lastly, never stop praying to be better and also pray for everyone else's jugak. I always pray for everybody around me to be happy, grateful and granted by His merciful.

Salam.


XOXO