Monday, June 10, 2013

Let's Cook!

Tengah dalam kebosanan dan keboringan, sambil2 tgk rancangan memasak seperti Nigella Kitchen, Kitchen Boss, Fresh with Anna Olson, dan banyak lg lah. Tipula kalau kata x terliur tgk makanan2 sume tu. Tp xkan nk tgk je kan? mestila kene try barang satu dua resipi.

Contohnya resipi pesto chicken ni. Taken from Nigella's show.




Almost sume i tiru kcuali i didnt put potato together sbb asyik lupe je beli huhuhu. and i also pandai2 tambah tomato cherry.


Nilah hasilnya.





Another one is Shrimp Pasta. Taken from Buddy ( Kitchen Boss). Hubby love both dishes.




And both dishes senang je nak buat. tp gerenti puas hati and at the same time very healthy.

Mari mencuba!


XOXO

Thursday, June 06, 2013

Law Kana Bainana (If Rasulullah SAW is with us)

Salammm..

Recently sangat sangat sangat suke dengar lagu nih. Lagu ni actually dah lama and lagu tema utk sebuah program berbentuk dakwah yang menjadi fenomena di Tanah Arab dengan tajuk yang sama..

Penyanyi asal nya plak ganteng bangettt. Saudara AbdulRahman Mohammed. Suara sedap sangattttt. mendayu dayu

Dengar dan hayati liriknya. Nak nangis pun ada huhu.





XOXO

Wednesday, June 05, 2013

One More Tied The Knot

Last weekend was full with stories.

Ape pun kita bdoa yang baik2 saje.

Anyways. One of my bestie got hitched!

The event was in Melaka. Lebuhraya PLUS jem x hengat. Nasib baik rakan2 yg lain suggest ikut LEKAS. eventho jauh sket tp x jem sgt. That very morning our car broke down.x bole start. so after dah panggil mekanik sume barula bole btolak. risau sgt smpai lmbt sbb dah diamanahkan jadi one of the bridesmaid. i arrived just a few minutes bfore kene angkat dulang. phewwww

Layankan pics.

All pics taken form my other fren's instagram. at this time gwe blom smpai lg. Dgr crite tok kadi kt melaka ni kemain garang lg. lg bg nervous bakal pengantin baru ;)

Gamba ni time interview bfore akad. Tok kadi insist nk wat dlm bilik.













still waiting for more pics..stay tuned..


XOXO