Saturday, May 11, 2013

Post GE13

Haiyo..


dah lama lepas kot?still nk tulis lagi keeeh? hehe.actually ikutkan sehari lepas GE13 dah nak tulis tp asyik tlupa. Eventho masa tu tgh membuak2 naik semangat kenegaraan gitewww kannnn. Anyway takkan ku reveal my preferences for any party/side, but i cant help to express my dissapointment with some people who LOVE to spread lies & slander ikut sesuka hati dia.

Apatah lagi di zaman sekarang di dalam media sosial (eceehh) everything can be widely/easily spread. Betul x betul tu dah jadi belakang kire. yang penting berita tu kontroversi sket, blh kasi hangin certain2 pihak,mmg seronokla manusia2 ini mengongsi. Tak payah selidik sumber, tak payah tanya yang lebih bertauliah, tak payah pikir akibat, butang "Share" segera ditekan.

Tak terpikir ke kalau ape yg kite kongsi tu mungkin ade yg mmg fitnah semata. X ke dosa besar yang oiiiii. Dosa memfitnah lebih besar dari mmbunuh tau! Kenapa tak after GE13 ni, be profesional and masih mengekalkan perpaduan di kalangan kita semua. Xde untungnya asyik bergaduh je. Rakyat rugi negara pun rugi jugak.

But politik is politik. Dah mmg mcm tu asam garamnye kot. Kalau x tuduh menuduh, fitnah memfitnah, bohong membohong dendam sesama sndri mcm x sah. Ya Allah semoga ko mengekalkan keamanan di bumi Malaysia ini. Berilah petunjuk kepada yang benar dan yang batil. Semoga kesilapan dahulu tidak diulangi lagi dan marilah mewujudkan negara yang telus, amanah dan berlandaskan agama Islam yang sebenarnya.

Ok cukup2 membebel. Diharap semua di luar sana jangan henti2 berdoa supaya negara Malaysia aman sentiasa.

Amin.


XOXO

2 comments:

Azmazaira Jamaludin said...

I love the part " tak payah selidik sumber,tak payah tanya yang lebih bertauliah, tak payah fikir akibat, butang share segera ditekan". If only then can think wisely before share anything. Tapi masalahnya mereka malas. They have so many times to share, but so lazy to googles.

DalilaMian said...

azmazaira: Ya Allah, betul tu yang..sedih hati bile tgk ada kalangan member2 sndiri pun membuta tuli main share je..last2 bende tu rupenye tipu..