Thursday, April 18, 2013

Boracay & Manila Trip (Part 2)

Haiyooo xtau ape nk update utk entry ni,,bnyk dh lupe.

Blh x nak main tepek je gamba2..hihi..siyes malassss


This is the 2nd day..still in Boracay..aktiviti hanya disekitar bandar Boracay tgk2 town, tgk2 tempat makan..tgk2 pantai..beli2 brg sket.




 





Ade certain2 kedai kt sini mmg die buat fancy2 cmni. siyes comellll













and petang tu after lunch we took this island hopping tour. that cost around RM50 seorang.








Time makan ni mcm ala-ala kene tipu sketla..this guy yg bw us nk bhenti kt this pulau called Puka Beach means "Shell beach" sbb bnyk gile jual hasil kraftangan berunsurkan kerang, mutiara dan hasil lautla..harga murahhh sgt2.

he asked us whether kami nk singgah makan x. we knew susah nk cr tmpat halal but we guessed nk tgk2 aje. bile dh smpai tempat makan rupenye org tu mcm2 paksa je suh duduk and makan. we asked if they serve pork sbb kalau x kami blh order seafood aje. they said no. so after we finished ordering and saje belek2 menu lg rupenye kt belakang menu tu ade serve pork rupnye. bile kami tnye dorang mati2 nafi kata dorang x serve pork. since language is a bit problem kami malas nk buat scene kt situ.

time makanan sampai kami mkn ala kadar jela sbb dah lapooo. we ordered udang, sotong and ikan. mintak halal jela..tawakal.





after makan kami pg shopping souvenir..













Time malam plak apa bikin??suke gile tgk area pantai yg dah btukar jadi meriah..macam2 ada..

Nasib baik hotel dekat je ngn area pantai so mmg blh ulang alik dr hotel ke kawasan pantai.




kami nk cari tempat makanan halal. thru the internet we knew about this one place called "Dtalipapa". reviews said it is kinda market yg jual seafood. style dorang mcm beli stok basah kt pasar and pg mane2 restaurant and suh dorang masak.

we tried to locate this dtalipapa but was sooo hard. bile tnye2 locals they were wilingly to bring us but at the end rupenye mintak duit kpi.cisss..one thing here mmg kne prepare bnyk duit kopi sbb dorang rajin mintak tips. sume bende perlukan duit kopi/tips.

bile dah smpai dekat dtalipapa nk cari kedai tu plak susah gile. cari pnye cari nasib baik jmpe this one muslim girl and she showed us the kedai (luckily she didnt ask for tip tho) . the number was right tp it turned out that kedai makan tu terletak dekat DALAM kedai jual baju. who would have thought kan??

and bile masuk kt dalam rupenye kecik ajeee kedai tu..macam saiz bilik tido je..and dah penuh org mkn kt dalam..

terus x jd. last2 makan bekalan makanan segera Brahim's jelaa..










What was i doing??? ehhe ni pg urut kaki skjap dlm 30 minit.. kene dalam rm200-300 pesos kalau x silap..dalam rm20++ cmtula. ok mase ni kaki mmg rase lenguh nak mati and urut pun sedappppp




hokayy  sambung lg next time..


XOXO



0 comments: