Wednesday, October 17, 2012

Perlu Or Tak Perlu?

i guess im glad bcos i i'been through all the stages bfore i got to where i am today..

i mean merisik..btunang..nikah and sanding sume2 tu?

it felt complete.

even if i were given a choice, i would still like it that way. dont wanna skip anything.

of coursela not all of it compulsory. the only thing that is compulsory is the solemnization (akad nikah)

tapi buat pn xde salahnye..lebih mengeratkan silaturrahim kan? hehehe



25 July 201 - merisik

5 Nov 2010 - engagement

28 Oct 2011 - solemnization

31 Oct 2011 - reception


im aware some people dont even bother about this issue..to them yg penting dulukan yg wajip..heheh ok..

it depends on individual preferences.

but my advice..don't be so selfish.

ade case parents yg suke kalau buat majlis cthnye engagement..but tuan punye badan xnk. die nk trus nikah aje..so mati2 die xnk jugak ..and ade worse case sampai gaduh2 ngn parents. buat simple2 pn xnak.

i understand kadang2 tuan pnye badan xnk tu mungkin sebab bajet xde and parents x sponsor pun.

tp ini kes yg parents blh byr tp still xmo.ape kes? to me apalah salah utk bende baik mcm tu ikut jelah kehendak mak ayah..kadang2 mereka nk buat majlis sbb nk jgak mnjemput kwn2 yg dah lame dorang x jmpe.

to me kalau ade sape2 di luar sane yg tmsuk golongan tuan punye diri di atas silalah pikir positif..org nk meraikan kite so spatutnye kite appreciate..and besar pahalanya kalau menyenangkan hati mak bapak ni.lgi besar pahala kalau kite korbankan kehendak kite sndiri utk mereka.


its just my 2cents.






5 comments:

oshinz said...

its so true sis.. hehe.

oshinz said...

it's so true sis.. but then parents pun kena consider apa yang patut. yang penting kompromi dari semua pihak. kan?

DalilaMian said...

oshinz: yaaa betollll

Syima Syaz said...

setuju

DalilaMian said...

syima:kan??