Tuesday, June 26, 2012

Kisah Molly, Kiki & Lala


Dulu aku de kucing.Molly name die.die ade 2 ekor anak yg sgt comel.


This one is Lala




This one is Kiki





This was years ago..mase tu mereka kecik lg.





Main same ibunyaaa.




But when i had to move out to my hubby's home, i had to let them go since my mum sorang tak larat jage sampai 3 ekor. i couldnt bela that time because staying at apartment and komitmen keje ..cume mak die je still remain dibela...ntah knp time tu the only solution in my mind was to put them dekat kedai makan supaya senang die nk cari makan... Ingat nk hanta di SPCA tp my hubby said tempat tu tak jage kucing elok2 and makan x jaga. So aku pun letak la kt kedai makan area ampang.

The sad thing is..the next day aku pg ingat nk jengukla..

rupenye...





















































si Lala dah mati kne langgar...


bangkai die ade tepi pokok..only god knew how guilty i felt at that moment. Sedih sampai terkilan sangat2 sbb rupenye kucing2 tu xdpt sesuaikan diri lg..yelah all these while dok dalam compound umah x pnh keluar jauh2.


Yg si Kiki plak hilang trus. Banyak kali pg area situ tp x jumpe dah.

Even sampai skrg perasaan guily ni masih ada and setiap kali blk my parent's house, bile tgk muke si Molly maknya..rase sorry sgt2..




Tinggal die sorang2..sunyik je die..dulu time ade anak die aktif..tp sejak anak die dibawa pg die dah btukar jd pasif..diam je..die dan dimandulkan so mmg xkan dpt anak lg..










So kesimpulannya jagala binatang peliharaan anda dengan sebaiknya...besar pahala berbudi pada binatang ni..

Insayallah kalau ade kesempatan & peluang nnti, samada nk bw Molly to stay with me or adopt a cat from pusat jagaan kucing mane2..

to my Lala..may u rest in peace


XOXO

p/s: photos from here

0 comments: