Friday, June 29, 2012

Review For My Wedding Doorgifts


Nowadays in almost every wedding kalau x ada doorgift memang x sah kan? Nak nak plak skrg dh mcm2 design yang org dah start buat and very kreatif..sometimes.

Kalau zaman dolu2 paling2 pun bagi telur rebus sebijik letak dalam kotak kecik tu or bunga telur. thats very common.

Tp jaman sekarangg.


Waduh waduh kadang2 suke gak tgk people will come out with a very creative idea. bagi disposable camera la, cute photoframe la, macaroon la (my fav!)  cupcake la..and ntah ape lg item baru yg dicipta tatkala im writing this.

For my wedding, i admit that i have my budget constraint and tak boleh spend sgt since jemputan pun 600pax. Ikutkan hati mmg nk letak mcm2 dalam tu tp kene limitkan to item yg mmg org pakai and makan je..so x mmbazir.


Carik pnye carik jumpelah satu kedai souvenir yg bile tgk harga so far mmg paling murahla aku rasa. Terletak di area Chow Kit. I knew about this shop mase keje PT Foundation dulu..and mmg dah aim nk beli kt sana sbb harga die mmg xle beatla. Nak nak plak paper bag yg aku suke tu die mmg jual. Klaau kat online tu mmg 2-3 kali ganda harganya.

Ade mcm2 kaler nokkkk..mmg sumpah rambang mata mak tgkkkkk.kaler pastel ade, merah mak limah, electric blue, kuning pekat, hitam, putih, grey, purple pekat, purple tak pekat, transparent dan mcm2 lagilah..suke aku duk kt situ. Actually die bukan made from paper..tu yg aku suke..its made of...hmm ape ek nk ckp material tu..alaah kalau korang tgk gamba bawah tu dekat2 korang tau la die buat dr ape..so die durable and water proof! mak memang suke.

And kalau nk tau Rizalman pun pakai beg doorgift yg sama kay utk solemnization Sarah & Syukry yg femes tuu! hahaha..(perasan)


Ni gamba jarak dekat..








Oeh kerana die ada banyak sgt kaler so after pilih punye pilih aku narrowdown kan kepada 4 kaler..since my wedding theme die adalah royal blue,grey,and white (banyak nyee) aku pn narrowkan kepada kaler2 itu 
....tp xnk rojak sgt so kene finalize kan antara biru, grey and white sahaja. tige3 tu sangat cantikkkkkkkkk aku hampir gile kt situ nk pilih mane satu. aku kene pilih 2 sahaja...


kejap2 nk biru + putih.....


kejap2 nk biru+ grey..


kejap2 nk grey + putih


sampai taukeh kedai tu nk cepat kot so die yg buat keputusan utk aku ahakksss..


Last2 amek grey + putih..konon2 nk kaler sucila..wekkkkk


So selamatla membeli. 


Ape plak nk letak kt dalam? itu i leave it to my mum..so die pun letakla mcm2 jajan..ade kek,cikedis beli kt Tesco Ampang..ntah letak ape lg la x ingat..asalkn org boleh makan and x buang..

Cume sedikit kesal time the event itself,photographer x capture sgt gamba doorfgift..yg 2 bijik dlm entry ni je la yg ade..ade certain2 item die x brape particular..one of the reason aku beli due kaler sbb mmg dah dlm plan nk susun cantik2 kt meja depan so it will blend it nicely ngn deco and my theme..


Ala2 gamba bwh ni la..source (mudah.my)





Tp korek2 punye korek..gambo ni je ade..




Tp nampakla kan kaler putih and grey tu..actually mcm silap gak sbnrnye combo kan kaler tu..nampak pucat sket..patutnye biru with grey or biru with white pun ok kan??baru terangggg...

xpelah..dah lepas..heheh


Anyway itu sajelah review for my wedding doorgift. Mungkin ade missed something yela dah lamekan baru gedik nk wat review. Jika ade ape2 komen atau soalan boleh letak kt ruang chat or email me dalilamian@yahoo.com.


Till then..



XOXO


5 comments:

love for life said...

dila, ape name kedai tu

DalilaMian said...

loveforlife:alaa dear..sumpah x ingat name..kedai cina la tp die dekat ngn kedai printing Bormas kt Chow Kit and wayang lama kt Chow Kit tu..area2 situlaa

Rina Hamid said...

paperbeg kite same! tp sy pink n blue..hehehe..cute kan :p

miszatie said...

comel!!.i ske..xpe janji majlis dh setel kan..huhuh

DalilaMian said...

rina: hik hik yeke?ala comelnye pink and blue
miszatie: tq dear..mmg lega dah setel