Tuesday, April 24, 2012

My Wedding Shoes Review (Nikah Shoes)

Putih itu Suci..

tapi ni tak putih sgtla..ala2 off white gitu..








Ade cerita sket disebalik kasut ni..

when i was in Bicester looking for stuff i know one of my intention was to grab Jimmy Choo shoes..bridal collection die mmg mabellesssss..cume takut takde saiz or design x brape cantik yelah sbb outlet kan.

tp gamble gak pg..dah alang2 smpai sana..Since i only went to London with my mum and she's not interested with all this stuff, i went alone. We were staying near the Gloucester Road Tube station where MARA staff are staying. So from there i had to take another the tube to Piccadilly Circus Station and then take another tube to Marylebone. And from Marylebone i had to take another train for almost1 hour journey with Chiltern Railways to Bichester Villager. Tambang 30 pund pg balik..tertelan air liur gak bile dgr tambang gitu.....rm150 kottttt..itu dah cukup tambang naik kapal terbang KL-PENANG kot kalau time promo hehehe..

Dah sampai Bichester Village station die ade provide shuttle (termasuk ngn harga tiket td) to outlet tersebut..Sampai sane ter jakunla skejap sbb sgt2 eksaited x hengatt..Sambil gosok2 tgn i pun mengorak langkah masuk setiap satu butik..

ok for myself mmg tak semua butik tu aku kenal pun. Yang menjadi idaman hati adalah sudah tentunya Anya Hindmarch, Burberry, Clarks, Coach, Celine, Fendi, Gucci, Mulberry, Polo Ralph Lauren, Prada, Salvatore Ferragamo, Tod's...and utk bakal suami time tu i also tgk Dunhill, Ferragamo, Gucci, Prada, Hugo Boss..Siyes rambang mataaaa..

i decided to beli for myself dulu pastu br beli for my bakal suami..hehe

For shoes i had my eyes on Ferragamo actually..because the first round pg Jimmy Choo mcm design tu x brape berkenan and saiz pun xde.Keciwaa..I remembered yg served me that time was this philipino girl..agak kerek gakla mcm nak x nk lyn jee.i was in the boutique agak lame sbb kalau blh nk gak grab satu kasut tp design yg i wanted tu saiz xde,yg ade kecik sgt,saiz 51/2 kalau x silap.

so thats why i went to Ferragamo..i used to work in Ferragamo butik once upon a time dulu so i know Ferragamo pnye kasut mmg bagus. tp belek punye belek try punye try i still patah blk pg Jimmy Choo seolah2 mcm nk cube nasib sekali lg..This time ade sorang mamat lembut served me. Ala mcm style Tom kt dlm cite "smash" tu hahaha..He looked a bit sombong but very profesional. i angkat design yg i suke and try2 so when die nampak die tnye what size im wearing..so i cakap 37..die cakap dah xde..kalau ade pun display item and kaler diae Masyallah so burukkkksss..dari kaler soft cream jd kuning2 dah..so i just sat there and tgk2 dlm butik tu buat muke kesian..tibe2 this guy masuk ke bilik belakang, came out and bw 1 box of kasut and when he opened it he said " i have size 36 1/2..go and try"..

it was the design yg aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

but it a bit tight la..memandangkan saiz aku 37 kan..but i squeezed gak and there it was...so lovelyyy..harga pun fraction je from harga asal..he then said "when u go back home, u can wear it around your house and it will expand"..huhu..i did ask him ade service expand kan kasut tak dekat situ die kata xde and suh aku cek kat Jimmy Choo pnye butik kt Msia.

tp tak kesahla kan..feeling so lucky that day. Aku paling suke tang batu2 kat depan kasut tu..hihi..




i have always dreamed of a  cream /white shoes from Jimmy Choo for my nikah day and Alhamdulliah berjaya achieved jugak..puas hati sbb beli pun harga sgt murah and berbaloi. Kalau ade sesiapa cakap mmbazir itu tpulang masing2..to me nikah night itu sekali seumur hidup (Insyallah) so having your dream shoes on your wedding day can create its own memory..

But 6 months has passed and kasut tu dok termenung je dalam kotak die..was thinking to let it go tp still syg lg..tgkla cmne kalau i have decided to sell it i will post here..

So there u go story about my wedding shoes..

lepas ni post wedding shoes (sanding) plak hehe..




XOXO

1 comments:

Anonymous said...

Hi, ada rasa nk jual tak kasut tu ?
Hey, blog u sgt2 membantulah !
Tq sgt2!
Email me pls bout that high heel .
lynarahmawati@gmail.com

- Lina