Thursday, March 31, 2011

Rate Make up KL 2011

Haloo..


Ni entry express lg cepat..saje nk kongsi price all these famous MUA. Kindly note that this price is for area KL je k:


Kak Saidatulnisa (019-312 8246) - RM1200

Elena Lamat (013-361 2635) -RM650

Tiar Zainal ( 013-628 4835) -RM1050

Nurul Shukor 012-286 2286) -RM1300

Baby Elle (012-385 1486) -RM600 (bertudung) RM900 (x btudung) jgn tnye knp but i think skrg mungkin dah naik sket sbb i tnye aritu awal tahun and time tu ade diskaun.

Nasha Aziz/Nasha Naslimy (019-351 6344) -RM800

Sue Cantik (019-274 2947) -RM900-RM950 (kalau outstation cam Penang die amek RM1800 +transport RM400)

Kak Liza (Kak Sai's assistant 019-209 4564) -RM700

Ayang Kamell (019-3694010) -RM550 (affordable kan?tapi mekap meletops),just FYI kalau Penang die charge Rm1100 plus flight ticket.





Fuhh itu diaaaa..setakat ni itu saje yg dpt dikongsi.i know there still bnyk lg yg femes2 and mekap lawa yg boleh add up sini mcm Awin Seindah Wajah, Emma Pesona, Najib, Salimah la..ehhh mcm2 la but i dont hv the latest info so x elok nk letak.Kalau u all ade silalah bkongsi yee!


XOXO

Monday, March 28, 2011

What I Did Last 2 Weekend?

I can tell u when r staying with your parents your routine will become the same almost every single day.pg keje balik keje.malam dok umah.tak mcm time dok bujang dulu la..lain siottttt.

To be honest i miss those days...


Anyways..last 2 weekends i managed to attend 2 weddings. back to back dlm 2 hari. Hari sabtu tu x-kosmet punye wedding.ahadnye plak Mr NAZ's fren wedding.







cik Anis..ehh silap..Pn Anis...dah tukar title puan yeee..kawen dah ko yee..mengalahkan kakakmu ini..ciss ini sudah langkah bendol..(mase ni rambut serabai sila maapkan ye)








With Cik Lia & Pn Hasfa..besar dah Adam yee..x sangka..cepat gile masa berlalu,yg dlm perut tu x kire lg tuh.








En Tuang ehhh en tunang..hihih..sila abaikan pipiku yg tembam.




Yg 2nd wedding tu xde gamba LANGSUNG..tensenkan?xde sape nk tangkapkan gamba ktrg sbb en tunang pun malas nk mintak org tangkapkan n die sndiri pun xnk tangkapkan..apelaa.



So wiken yg baru lepas aku buat ape plak??


tunggguuuuuuuuuuuuuuu..




Gamba blom siap lg..



XOXO



Saturday, March 19, 2011

Kad Kawen

Ehehe..masuk topik kawen balik.eheheh..



Just nak kongsi with readers out there dalam few months lepas aku pg survey2 kad kawin dgn Mr NAZ dekat Jln Pasar. Mungkin tak ramai yg tau,dekat Jln Pasar ni bukannye femes sbb ade jual bnyk brg elektronik je tau...tp die pun ade kedai buat kak kawen yg melambak2 and murah2 dekat sane. Macam2 design mcm stail kad kawen skarg ek..bukan mcm zman dulu2..pakai kad biase je.,siap ade yg but sndiri lagik (like yours truly ni ade hangan2 nk buat kad kawen sndiri konon...harammmm)


Tapi dalam banyak2 tu aku mmg tertarik menarik dengan satu jeni kad ni la..to me it'sso creative..

Mcm ni..





kad kawin kayu.lawakan?







mcm2 design ade..



Haishhhh..hati ni dah tertarik..so far aku belom dpt lg kad undangan mcm nih...cmne ek?before ni mmg dh decide nk buat sndiri..tp bile pg Jln Pasar tu..tergoda juga...kad kawen yg keras kertas mcm kadbod tu pun dpt murah gileeeeeee sgt2...


Still thinking..still thinking...xpe bnyk masa lg..kan?



XOXO




Sunday, March 13, 2011

My Poor Cat

Sedihnye yg tak terhingga dengan nasib si meoww yg sekor ni. This is the cat yg aku dah bela almost 7 months..Kucing betina..Actually jiran yang bagi. So since aku pun suke kucing ape lagi hamek jela.


Aku syg kucing ni sebab die baik sgt..Mule2 ingtkan die bisu sebab susah sgt nk dgr die berbunyi.Kalau sesekali dgr die mngeow tu mcm ajaib sgtlah.. Dahtu manja and adorablee gileee..ekornye yg panjang dan fluffy tu tsgtla comeyyy.


Tapi since die kucing betina challenge nye adalah kalau die branak,sape nk jage anak2 die..So ingat nk bawakla pg hospital utk kasi mandul sama die..Kucing2 jantan liar kat area rumah pun dah ramai dok usha die smpai x tenang kucingku itu.


Tapi aku salahkan ayah ku (hehe boleh x cmtu)..sbb die dok tangguh2 kan proses pemandulan kucing itu dan asyik biarkan kucing itu terlepas merayau -rayau. So bile dah nampak proses percubaan merogol berlaku,barula die nk hantar g hospital. Tapi kene tunggu pulak dah.. Seminggu sekali kene amik suntikan selama 3 kali before dapat buat operation pemandulan.


Dah cukup 3 minggu bapak aku pun bawakla g hospital, i was working that time. Sp time2 tgh keje mak aku msg lebih kurang berbunyi begini "Kucing tu dah dibelah tapi doktor jumpe 2 ekor anak kucing so xble operate"




I was like..





WHAT??????




Dah bunting ke kauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!



I could not imagine cmne doktor belah kucing tu alih2 jumpe anak kucing kat dalam.. awwwwwww..dah tu kene tutup jahitan tu balik and kene tunggu pas kucing tu beranak baru boleh operate balik.


So si Molly (the cat's name,lupe nk bgtau) pun dibawa balik siap bertopi keliling leher and diberi bekalan ubat. Nampakla jahitan kt perut die..Warrghhhhhh kesiannnyeeeeeee..Dalam keadaan mamai2 sbb bius x abis lagi die cuba usaha nk tanggalkan topi tu. Last2 tertanggal jugak after 3 days. Tapi aku biarkan je sbb tak reti nk pakaikan balik and die pun x kacau2 luke jahitan tu.


Haduhh..haru biru kes kucing aku ni..patutnye bapak aku kurung aje tp die berkeras x bg kucing tu dikurung. Biar die bebas bergerak katenye..Tgkla akibatnyee..



This is her...






pic was taken a 3 months before kejadian..



Meowwwwww..





XOXO




Saturday, March 12, 2011

Its Not Just Pretty..Its Pretty Powerful

Yeayyyy...


Another make over..hmm not a really make over actually...but i was being made up but profisonal make up artist...so kire make over la tu kan..


I love bobbi brown cosmetics since i tried their two-way foundation that i was first brought in 2009. Ever since i have been using it and loving it. So when i saw this ad i was over the moon!


So last 2 weeks i went to Bobbi Bown in Pavilion with Alia, my officemate to experience it. The SA there was so helpful especially the photographer who let me took my photo a few times.hehe..


So....here's the result...




TADAAAAAA



Before..












After...



yeee.saya tau saye tembam skrg!



Check what i wrote for the slogan..Mind that i am sooo not good with this!






So girls & guys,please vote for me here:




TQ !





XOXO

Friday, March 11, 2011

Stage Cosmetics Sale

So happy when i got my pressies from my colleague for my birthday!




They were Lip Gloss & Cheek Color from Stage!(no pic)



So nice of them..but it was nicer of them to tell me that currently Stage is having a massive price markdown!




Loving the Interior so much









Me & Kim








Mula2 xnk membeli, last2 kalah jugak dengan promonye yg sgtla menarik..







Let's see what i bought!







Eau Thermale Spray








Liquid concealer (for my eyes & scar of course!)










Lipstick in "Naughty Nude"









Eyeliner in black color


Guess how much i spend for that day? Less than RM 80 !!!!..They even have a buy 1 free 1 promotion that ends somewhere in April..The sale itself will end 2nd May..so why wait?If u are looking for something to add to your make up collection..make your way to nearest Stage outlet.



XOXO

Monday, March 07, 2011

Im Getting Younger!

What is the sweetest way to celebrate your 28th birthday other than:







A bouquet of flower..











My favourite velvet cupcake










your dream time-piece that you have been eyeing..






Thank you!thank you en tunang!









XOXO




Wednesday, March 02, 2011

One Off The List

I know my wedding preparation currently is sooooo slowwwww..like nothing to story nothing to update..


Maybe its because when you are too excited about something,and you know that its still monthssss away..so you become macam...hmmm..how to say itt..lemauuuu kot..hahaha..takut kalau excited tlebih nanti bile time dah dekat rase hilang ke-excited-an tu..hihihi..

So i guess im trying to be slow and steady now..just browsing around and at the same time buat kira-kira..hahah..


Anyway last wiken at least ade jugak aktiviti berguna dilakukan utk mengurangkan lagi senarai yg perlu dibuat utk wedding ni. Me and Mr NAZ went for our kursus Pra-Perkahwinan. The one we went was at Masjid Negara. I wish i could have snapped some pics but.naadaaaaa..hehe..Seeing me wearing tudung for that 2 days event,my fiance was so excited about that..hehehe..


Well..to sum up about the kursus itself..i guess mmg patut sgt sume couple pg.i know some people have this thinking that mcm x pyh pg pun xpe,but personally..i think if u look deep down mmg kite ni kadang2 perlukan sume tu..we need some reminder in our life.. Tenaga penceramah boleh kata overall best..sume cukup..lawak ade,serius ade,sedih ade..


So i u guys ask me mane nak pg utk Kursus Kahwin..Masjid Negara is highly recommended!


Kursus Kahwin CHECKED!



One to be slashed off...




XOXO