Thursday, October 28, 2010

Yamnnnnnn..I wish I have More Time to Blog

Hallu peepsss.



Arrggghh...so sleeepyyyyy...so many things to update but sooooo little time..anyway my engagement checklist has been updated but will post it later. Sooo worried about my E-dress yang tak siap2 lg nih..and so does other things too..Haiihhhh


But...


Received a parcel for me last 2 days..So excited to blog about it..I've been approached by someone working as a PR in this one company that came across my blog and would like for me to try something and blog about it..haaaaaaa..anyway...that also have to wait..


Going to sleep noww..



ZzzZzzZzzzZZzzzZzzZzzZzzzZzzZzz




XOXO

Wednesday, October 20, 2010

Another Checklist Updated

Quick one!

  1. Save The Date E-Card-Done
  2. Tema(Color/Siang or Malam)-pink and off white @ night
  3. Cincin tunang-Done
  4. Makanan(catering/masak sendiri)-Catering,Done
  5. E-Dress,(Me & Him termasuk kasut,veil, accessories and bla bla bla)-dah beli materialnya di MAYA and dah antar to designer.End month baru siap
  6. Make -Up -Done
  7. Barang hantaran-Mum's
  8. Hiasan hantaran(Sendiri/Tempah)-Mum's,sendiri ade tempah pun ade
  9. Mini Pelamin (design sendiriz)-Mum's
  10. Handbouquet (rasa macam nak design sendiri)-Belom
  11. Hiasan bilik tidur-Belom
  12. Photographer(Sendiri/Bayar Orang)-Sendiri
  13. Canopy (including kerusi bankuet,meja and dot dot dot)-Done
  14. Door gift (perlu ke?)-Hehe..perlu..Kotaknye done tapi isinye belom
  15. Bibik part-time (2-3 days to cuci one whole house)-Belom
  16. Petugas trafik (traffic control)-Ehh ko ingat ko tu anak raja?memang tak payahla.
  17. Jemputan(families,relatives,friend,neighbors)-In the process
  18. Jurucakap ( from my side & his)-Belom
  19. Penginapan jemputan (my side & his)-Done



XOXO

Tuesday, October 19, 2010

Diamonds Are Forever..And a Girl's Best Friend!

So happppyyyyyyyyyyyyyyyyy!



Finally bought "the" ring that I have been eyeing for sooooo longggggggg..




After dah meround satu KL kan....



We went to at least 5 different jewelery shops..Selberan,Love & Co,De Gems,Diamond & Gold,Poh Kong..



Dok mendengar SA die explain kannnn..New Yeok name die..such a nice lady









Macam xde keje lain kan..



















Eh kejap..muke aku memang dah tembam lan kan..adoii







Hehehe..yesss..akhirnye perjanjian pembelian sudah ditandatangani..









Finally we decided to buy it here after the 2nd round..And the beautiful ring is from....













Loving it...thanks dear..luv u mucho!





XOXO




Friday, October 15, 2010

What Is Your Hairstyle?





Am really facing a hard time to choose whether to have it updo-ed or just let it go with some curls at the end of it..All these pictures really give me some rough idea..




For up-do style...





Simple and nice






messy sket tp seksiiiii






aduuuhhh cantiknyeee






sweet!





Kalau lepas..





gilee gorgeous!






menawan kalbu







comeiiiiii






Lagik satu..kalau pakai band or tiara tu pun macam cantik kan?





nak sebijik2 camni boleh x?







pilih jela mane satu jadi idaman







cantik tapi mcm sampai nak tutup mata pun ade






so natural..






taylor swift wanna be



Ohhhhh..it's like I want them all!Alang-alang dah simpan rambut panjang-panjang ni kan...Mane satu la yang sesuai dengan muka aku yg bersegi-segi nih..

Mr NAZ likes it to be long and curly at the end..but to me..sanggul lebih proper..


Mane satu ek?



XOXO



p/s: pics source from google.com




Thursday, October 14, 2010

Putih Itu Suci



Sejuk hati tengok hantaran hasil rekaan si Rizalman ni..










Amacam..tiru nak tak?hehehe



Eh..bak kata Rizalman sendiri kat sini,tak baik meniru tau!





XOXO

Engagement Checklist (yang tak berapa nak updated)

Here's a quick one..nampaknye kene postphone entry HK lagik..

  1. Save The Date E-Card-Done,cume nak kene pilih yang mane satu aje
  2. Tema(Color/Siang or Malam)-rosy pink,white & purple,amek kau
  3. Cincin tunang-Belom,next week baru pg beli
  4. Makanan(catering/masak sendiri)-Done only pending deposit
  5. E-Dress,(Me & Him termasuk kasut,veil, accessories and bla bla bla)-dah beli materialnya di MAYA and dah antar to designer.End month baru siap
  6. Make -Up (Baru nak cari..huhu)-Done only pending deposit
  7. Barang hantaran-Mum's
  8. Hiasan hantaran(Sendiri/Tempah)-Mum's,still in the process mengenal pasti design
  9. Mini Pelamin (design sendiri/tempah)-Mum's
  10. Handbouquet (rasa macam nak design sendiri)-Belom
  11. Hiasan bilik tidur-Belom
  12. Photographer(Sendiri/Bayar Orang)-Sendiri
  13. Canopy (including kerusi bankuet,meja and dot dot dot)-Done only pending deposit
  14. Door gift (perlu ke?)-Belom
  15. Bibik part-time (2-3 days to cuci one whole house)-Belom
  16. Petugas trafik (traffic control)-Belom
  17. Jemputan(families,relatives,friend,neighbors)-In the process
  18. Jurucakap ( from my side & his)-Belom
  19. Penginapan jemputan (my side & his)-Done

Alamak,sket sangat lagi kaler birunye..merah je banyak.Nampaknye kene menggandakan usaha nih.


Well..pray for me girls..


XOXO

Wednesday, October 13, 2010

Selingan Selingan

Oh forgot to update you all with my baju raya yang dah siap 2 weeks ago (yee..sekali lagi ini cerita basi tapi aku tak kire nak crite jugak)


Biasala hantar kat taylor still amatur ade la tak puas hati sana,tak puas hati sini..tapi akhirnya Alhamdulillah siap jugak..






Die jadi cmni sebab dilipat ye..bukan baju raya aku pendek weiii




So inilah die hasil inspirasi purple nye..hehehe.I love the button part and kainnya yang mengembang-ngembang tu..Overall its simple and yet sooooooo elegant..at least to me.

Tapi walau bagaimanapun, as mentioned in previous post,I might have the same design for my engagement dress..but ..i might not..

Actually dah hantar pun kainnya ke si tukang buat baju..banyak betul dugaan nak anta baju tunang weeehhhh..sabo jela. Design sebenar?Warna?tema?


Jeng jeng jeng..tunggu..



XOXO


Monday, October 11, 2010

Loving This...

Currently is falling in love with these....



































Bukan pada orangnye yeee..pada baju Dr Harlina..simple but soooooo elegant,kaler pun nampak lembut ajee..Hehe I know this is so lapuk. Orang sekarang sebok cakap pasal die dah kawen,I ni dok tunjuk gamba tunang plak..hihi..xpe..



Namun ini semua juga mengingatkan aku pada majlis sendiri yg perkembangan die mcm siput sedotttt..lembap..aduh..maybe in next post I will provide updated checklist..Hope so lah.


Till then..



XOXO



p/s Pics credit to various source (as stated in the pics itself)



Thursday, October 07, 2010

Update HK

Lamenye rase dah tak menulis panjang-panjang. So many things happened lately that made me have no mood to write anything. Tapi tak apalah,kite lupakan bende yang tak best tu..Lets focus on whats next.


As promised, here are my updates while i was in Hong Kong last 2 weeks. Simple and short one.






While still on Malaysia's airport.Tiket pukul 6 pagi! Sejuk gileeee!















Upon arrival..in Hong Kong International Airport








Pakai kamera dah cukup mahal..tapi gamba still blur..apekah aku yg tak reti gune??









Just enjoy the rest of the pics..Inilah version malas namenye.









































To be continued...




XOXO



Wednesday, October 06, 2010

kepada semua,

pada 9th oct 2010 (saturday) balai warisan yang terletak di jalan conlay berhadapan royal chulan hotel... akan mengadakan charity bazaar dari pukol 10pagi sampai 4petang. kepada yang mempunyai kelapangan di jemput hadir. lot of nice stuff dari label designer. bermacam macam barangan. dan harga yang sangat murah!!!

thanks
XXX

Tuesday, October 05, 2010

Cobaan

Y aAllah..



Sabarkanlah aku dalam menempuhi dugaan dan cubaan-Mu.



Amin