Thursday, August 26, 2010

Antropologie

It's a brand. From USA.


Yap.And they have overwhelmingly beautiful design of tops. Once again, I'm here menggigit jari cause I can only browse around.



































































It feels like it's a crime in fashion if you let go of such piece!





XOXO

Wednesday, August 25, 2010

Craving For Shoesssssss

Rasenye dah sangat lama aku tak membeli kasut la. Macam tak boleh jadi ni..dok browse browse internet nampakla plak satu website jual all types of barang kegilaan perempuan termasukla tops,dresses and SHOES..



Tapi..



Cik Dila,ko kene ingat..tak boleh membazir..banyak nak pakai duit ni..huhu.



Ok ok..kite cuci mata saje la yeee..



My top 3 favorites.
















Cantik gile kannnnnnnnnnnn???!





Others that also caught my eyes.



























Actually the color for one of these shoes become my engagement inspiration. Mungkin boleh terus buat kasut tunang? Mane tau??hhihii..


Eh..Kasut tunang..macam pelik je bunyi..ade ke?






XOXO

Tuesday, August 24, 2010

Raya Inspiration

This year...




Inspired by :



Shades of purple...












XOXO


Monday, August 23, 2010

Another Angel Is Born

Yahoo..



Finally one of my friend has safely delivered her baby girl named:








RAISYA ADRIANNA BT ROSWADY

BOD: 23 August 2010 @9.20am..
POB: Pusrawi, Kota Damansara.
Weight: 3.4kg
Length: 54cm

(Actually aku cilok aje dari blog ko ek Sha..jgn mare)



Alhamdulillah..Semoga hidup mereka lebih ceria dengan kehadiran orang baru menghiasi rumahtangga..



p/s: Bilela aku nak pg tgk anak dorang nih..fuhhh kene cari mase nih!




XOXO

Tuesday, August 17, 2010

Happynye..

Haluuuu..




Just got my first sketch from my designer for my E-Dress..Im so happy!!Tunjuk nantilah..nanti macam cepat sangat disclose..huhu


Cant wait to have further discussion with her..





Later...later






XOXO

Saturday, August 14, 2010

Next..

Now not only busy planning for Puasa,Raya and engagement...i am busy too planning my next trip..



Next month..


But since skarang semua tgh mood puasa..nevermind lah..i'll tell you later..




Muahhhsss



XOXO

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan..


Alhamdulillah kini dah sampai bulan puasa gamaknyee..Rasa macam baru sahaja berpuasa tahun lepas..tup tup dah nak dekat setahun..


Anyway ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam di seluruh dunia tak kira dimana anda berada..semoga dibulan rahmat ini kita mendapat keberkatan-Nya..InsyaAllah.


p/s: baju raya baru hantar minggu lepas,xtau boleh siap ke x..silap2 terus jadi baju tunang..huhu..persiapan tunang plak, satu ape pun tak buat lg nih..hehe but I already have a rough idea..will share it later.mmuaaxxxss


XOXO

Sunday, August 08, 2010

Istana Bambu


Sedikit off topic pada hari ini..


Kali ini nak bercerita sedikit tentang makan..Hari ni tengok rancangan Jalan-Jalan Cari Makan yang dihostkan oleh Serina Redzuan yang sedang sarat mengandung tu. This time die buat review dekat one of a restaurant called "Istana Bambu". Dalam tv okla,menu die normal seafood punye menu,but ape yg really-really attract me was die punye decoration.Almost 80-90% is made from bamboo.Mmm macam menarik..so tanpa lengah lagi me and my mum went there.


Yap.Sampai je disana,one thing I like,parking memang LUAS okay..memang takde masalahla kalo nak cari parking. Since restaurant ni dibina di tanah lot yang sangat luas so memang puas hati la dari segi space.

Decoration..yap..memang cantik.Kalo Bora Ombak/Bora Asmara popular dengan tema Bali nya..tak keterlaluan dikatakan decoration kat Istana bambu ni sangat-sangat ala-ala "ke-bamboo-annya"..Eventho kitorang datang siang & tengahari,terasa nyaman angin sepoi-sepoi bahasa since its also open air..

Lanskap menarik, the restaurant macam dibina atas kolam ikan..ada air terjun..pendek kata cantiklah..memang tak kalah la dari sudut decorationnya.








pics from: here and here




Tapi..








Bab service & Food..fail rasenye.





First of all, we waited like 15 minutes kot baru dapat menu.lepas tu tunggu another 10 minutes to order. Bab makanan sampai plak maunye dekat setengah jam baru sampai. Bile panggil waiter dia adela yang buat tak tau je and ade yang blur-blur jugak..bab ni memang geram sketla..remember my post pasal Secret recipe yang sangat kurang ajar dekat The Mall tu? Harap-harap tidak berulang kejadian yang sama la ye.



Bile drinks dah sampai,my mum actually ordered orange yang soft drink pnye, tapi yang sampai fresh orange,bile tanye waitress die sungguh2 mengatakan yg itu memang orange soft drink..mm lantakla..tapi tak letak ais langsung,dahla tekak kering menunggu lama.Bile die angkat bawa masuk untuk tukar,yang dibagi nya pun aisnye alahai..seketul due je kot..


For food tak dinafikan agak pricey sedikitla.Macam nasi goreng berharga RM12 dan ke atas. Lauk pauk macam kari hijau or asam pedas dari RM14 ke atas. Ingat nk try mango chicken tapi alamak RM23 sepinggan..mmm mahal jugak ye..telur dadar dan seangkatan dgnnya dari RM10 ke atas. Ikan dari RM40++ seekor sebab fresh kan.


But for that day,since tak adela lapa sangat sebab baru masak kat umah,kami order nasi goreng nenas and nasi goreng seafood. Saje nak try food die macammane. But for that price we expected something la kan..Tapi bile sampai je makanan...to be very honest...banyak sangat perlu diperbaiki kot. Please improve it..


Im not sure about yang lauk pauk punye makanan rasa die macamane sbb tak order aritu..but kalo nak judge from die punye nasi goreng..macam kureng sketla..nothing special pun. Kalo nak buat comparison nasi goreng di Bora Ombak or Bangsar Seafood Village (sekarang dah takde) lagi sedap la.


Actually masa baru sampai memang ada terpikir nak buat my wedding reception dekat situ. The location is so PERFECT! Decoration tip top! Tapi bile rasa makanannya,tibe-tibe jadi dah tak yakin.Hopefully boleh diimprove ya MISTER CHEF!


Tapi me and my mum ade terpikir jugak mungkin rancangan die baru keluar JJCM tibe-tibe plak customer ramai datang haritu so management tak bajet kot. Staff pun nampak kelam kabut je. Nampak sangat understaff.


Maybe anyone yang dah pergi sane sila tinggalkan komen disini juga ya..nak juga dgr..


Sekian.itu sahaja buat hari ini.



p/s: We went on 08/08/2010 at around 3pm.

Saturday, August 07, 2010

Save The Date

I was browsing the net for my 1st item in my checklist..that is my:



1) Save The Date E-Card


Well, since it's just an engagement,of kos la we are not gonna send those card mcm wedding invitation tuh..huhu..kang orang kata over la plak.Lagipun buat ape membazir,baik gune untuk mende lain kan? Anyway kad-kad ini sume hanya untuk dihantar through email or letak dalam Facebook je kot.


So I found this website ( I think most of B2B out there dah familiar kot ngn website nih) that actually can provide and feast my eyes with sooooooo many gorgeous and fresh design for my E-Card.


Ohhhh.. I am soo overwhelmed with choices!!!


The best part is they allow you to personalize the card first so that you can have a preview of what the card is gonna look like. I love the part to add here and there to suit my taste.

Actually those are more for wedding, but after a bit of alteration..it's like I want them all!


Here are some that I picked and love personally..






































































































Banyakkan? Itu pun dah habis shortlisted dah..sume sangat cantik!!!




Ini memang kene mintak tolong mata MR NAZ jugak ni untuk pilihkan..and you guys too!




Kalo sudi tolongla saya yang keliru lagi buntu ini...



;)


XOXO



Thursday, August 05, 2010

Re-organizing Checklist (Part 1)

Hi all....

Tanpa membuang masa,let's re-organize!


  1. Save The Date E-Card
  2. Tema(Color/Siang or Malam)
  3. Cincin tunang
  4. Makanan(catering/masak sendiri)
  5. E-Dress,(Me & Him termasuk kasut,veil, accessories and bla bla bla)
  6. Make -Up (Baru nak cari..huhu)
  7. Barang hantaran
  8. Hiasan hantaran(Sendiri/Tempah)
  9. Mini Pelamin (design sendiri/tempah)
  10. Handbouquet (rasa macam nak design sendiri)
  11. Hiasan bilik tidur
  12. Photographer(Sendiri/Bayar Orang)
  13. Canopy (including kerusi bankuet,meja and dot dot dot)
  14. Door gift (perlu ke?)
  15. Bibik part-time (2-3 days to cuci one whole house)
  16. Petugas trafik (traffic control)
  17. Jemputan(families,relatives,friend,neighbors)
  18. Jurucakap ( from my side & his)
  19. Penginapan jemputan (my side & his)

Right now I'm browsing the net for #1..will update later..till then..


XOXO

Wednesday, August 04, 2010

Missed Out

Fuhhh..



Thanks to Cik Bai & Puan Zila di atas keprihatinan anda ye..



Betul-betul!!! Antara banyak2 bende make-up bole plak lupe...huhu penting tuh!


So here it goes!



  1. Tema(Color/Siang or Malam)
  2. Makanan(catering/masak sendiri)
  3. Dress (E-Dress, Me & Him)
  4. Kasut
  5. Veil
  6. Accessories
  7. Barang hantaran
  8. Hiasan hantaran(Sendiri/Tempah)
  9. Canopy
  10. Kerusi/meja
  11. Cincin tunang
  12. Door gift
  13. Photographer(Sendiri/Bayar Orang)
  14. Hiasan bilik tidur
  15. Save The Date E-Card
  16. Bibik part-time (2-3 days to cuci 1 rumah)
  17. Petugas trafik (traffic control)
  18. Jemputan(families,relatives,friend,neighbors)
  19. Jurucakap ( from my side & his)
  20. Penginapan jemputan (my side & his)
  21. Mini Pelamin (design sendiri/tempah)

Ting!

22. Make -Up (Baru nak cari..huhu)
23. Makanan untuk sedara-mare



Lagi-lagi..saya nak lagi!!!


XOXO