Friday, July 30, 2010

Engagement Checklist Draft

Since I am very the busy woman..hehe..but still nak kongsi the checklist I've prepared so far,but mind you..ini semua main tulis je ape yg terlintas dalam kepala ini..tak arrange ikut priority lagi and also by category.Name pun draft lagi kan?


  1. Tema(Color/Siang or Malam)
  2. Makanan(catering/masak sendiri)
  3. Dress (E-Dress, Me & Him)
  4. Kasut
  5. Veil
  6. Accessories
  7. Barang hantaran
  8. Hiasan hantaran(Sendiri/Tempah)
  9. Canopy
  10. Kerusi/meja
  11. Cincin tunang
  12. Door gift
  13. Photographer(Sendiri/Bayar Orang)
  14. Hiasan bilik tidur
  15. Save The Date E-Card
  16. Bibik part-time (2-3 days to cuci 1 rumah)
  17. Petugas trafik (traffic control)
  18. Jemputan(families,relatives,friend,neighbors)
  19. Jurucakap ( from my side & his)
  20. Penginapan jemputan (my side & his)
  21. Mini Pelamin (design sendiri/tempah)

Hmmm ape lagi ye???any idea?sape2 boleh tlg aku yang blur lagi lemah ini?



XOXO

Tuesday, July 27, 2010

Merisik..And The Ring










My parents and his parents..and..errrr me..ape aku buat menyebok kat situ?





And then..the "merisik" ring..












I just love my "merisik" ring! Simple yet so elegant..at least to me. It's a Platinum + Sterling. They call it "Platim Collection".



Eventho banyak cerita disebalik cincin ni...saiz terkecikla, lambat siapla,salah hantar kat outlet lain pastu kitorang pg amek gak (sbb aku nak jugak2 time tu kan..punyela keras kepala)..But finally..









Tersarung juga cincin di jariku..cewaahh..hmm kene edit sket gamba dek kerana hari jemariku yang montok lagi bnyk kedut sbb dah tua + lighting kureng la haritu..huhu







XOXO


p/s: pic of the ring credit to goldheart.com.my


Monday, July 26, 2010

Announcement...

Hi there,

Ehem..ehem..as I think most of my friends pun dah tau..apa berita yang hendak dikhabarkan ni.



Yesterday his family dah pun datang and merisik..it was such a simple ceremony..with me,my lil sis,lil bro (dok berkurung je pun dalam bilik mcm anak dara) and both my parents. Tapi yang datang dari his side ramai gak..around 10 people.



So cincin merisik pun bertukar tangan..we bought it together actually in Mid Valley. It's from Goldheart. Will show the pic later. And tarikh pun dimeterai..


Hmmm betul ke aku nak bertunang ni? Haha mcm tak caya je..tapi apa-apa pun Alhamdulillah mungkin sudah tiba masanya..kot..


Fuhh banyak persediaan kene buat ni..dah kene start sket2. Anyway checklist tu dah draft tapi masih tak tersusun lagi..serabut aje. Will share it later jugak.


Ok peeps..time to sleep..anyway the date is:



05.11.2010



Please pray for us..




XOXO



Sunday, July 25, 2010

25.07.2010

25.07.2010






Tarikh ini akan ku ingat sampai bile-bile...






Forever and ever..






Para siempre...





Alhamdulillah I am now ready for the next level..




XOXO

Saturday, July 24, 2010

Dia Datang...Dum Dum Dum

Psssttt..







Besok...








Ade orang nak datang..








Datang rumah saye..






Siapa?








Kenapa?








Tunggu...







XOXO

Wednesday, July 21, 2010

Edisi Jerawat

Right now I have no feeling whatsoever to write eventho my heart is dying to story-mory..


It's due to my face is full with giant-sized pimples!!!!!!


I don't know what's wrong,normally they will only last like a week after my period,but now..it's been 2 painful weeks and they're still THERE!


They're EVERYWHERE (singing Michele Branch's song- "Cause you're everywhere to me"...)...And I even got a name for them.Yesssss..no kiddin..



On the middle of my forehead (The biggest of them all,macam nandek pun ade)-Biggy


On the middle of my chin (The painfullest of all)- Painy


Near my left eye (The longest one ever stayed there)-Leffy


On the far right my upper forehead (Actually there 2 of them)-The twins!



There you go..punyela takde keje sampai jerawat kat muke pun nak bagi name.Hah!




p/s: Ohhh ini tambahan terbaru: Pimple near my left eyebrow,i call them....BROWNIE!




XOXO



Tuesday, July 20, 2010

Let's Peek..

What i bought from WAREHOUSE...






Mixed Print Ditsy Rouched Dress



Cropped Button Back tee







Drape Front Cardi








Lace Fitted Dress








Twist Detail Top









Lace Panel Dress






Pintuck & Embroidered Tunic



Item 1,2,5,6 yang masih belum tiba..huhu..masih di UK sane. Can't wait!


p/s: thanks a bunch to Puan Rina yang baik hati membelikan semua ini. You can visit her blog here.



XOXO



Sunday, July 18, 2010

Torn..

Right now I am torn......torn between 2..




Not between 2 person or 2 jobs..



But more like to 2 situations



Whether I want to be:



1)The type of girl who always know what she wants,has her head on her shoulder, always in control of herself and so independent of getting what she wants.



2) Or the type who is obedient, always listen to advice,solehah,receiving,and be patient all the time.



For number 1 I will have the most self satisfaction in myself and my life. Never have to depend on someone to get/have something and just live the life to its fullest.The best definition of life is to hang out and have a good time with your besties as much and as far as you can. You need only your BFF whenever you need someone to talk to or to be with. Carrier always first. Love and guys come second. To you if they understand, they'd wait.


For number 2, hmmmm..most probably the type all guys LOVE. You know, softspoken, always let other people decide for her. Thinks that LOVE of a man is everything. Live with a love of her life. Thinks that she will die if the guy is no longer around her. Believe that true love does exist. Thinks that money is not everything. Will do anything her love ask her to do and listen unconditionally too.


Is it wrong if I can be both? Can I? Or either? As much as I want to live and commit with someone I'm also the kind who is really looking for something for self satisfaction and something great to do in my life. To me there's a lot of things to see...places to explore..and sometimes they don't understand how much all those things really mean to me. They just see it as plain selfish ambitions and ridiculous. Not to me.


May Allah lead me to the right path and no matter which way I choose, it will still have a good ending. InsyaAllah..

Friday, July 16, 2010

Pffpfffhhhh

Gosh!!!



I really hate it when everything is not working according to plan..






Sometimes I just want to stop planning,ever...so that it will just come to you when you at least expect it.



pffffhhhhhh

Thursday, July 15, 2010

Addicted Again!

OMG...


Here it comes again..I told you how online shopping is reallyyyyyy realllllyyyyy addictive.


Dont you just love it when everything is on SALE? Especially WAREHOUSE?









2nd batch is on the way!!!!!




XOXO



Tuesday, July 13, 2010

Twilight 4-Eclipse

Ye..aku tahu.cerita yang dinanti-nanti sudah tiba.


In fact aku dah tengok pun. Dengn penuh ke'excite'an dan expectation yang tinggi aku pun pergila nonton wayang semalam dengan Mr NAZ
(ye aku sedia maklum die memang tak layan sangat Twilight-twilight ni tapi dah kerana gf die yang sorang ni minat sangat kat genre cite vampire sama itu Edward,layankan jela).



But..to my despair,it was so disappointing.


For the first 1 hour..boringgggggg..yang teramat sangat. Ingatkan plot pasal perebutan cinta Bella antara Edward and Jacob tu dah habis,rupa-rupanya belum lagi. Terlalu banyak adegan cakap-cakap sampai dah tak menimbulkan kesan dah di hati ini. Sampai aku yang mula-mula ni kesian gakla kat si Jacob ni terus rasa menyampah sebab mamat tu tak reti-reti bahasa.


Lagi satu Bella nampak macam sangat takde pendirian,kena goda sikit je ngn Jacob terus macam nak ubah fikiran. Hadoooooiii..


Next, is pasal newborn army la kononnyeeee..ingatkan gempak sangatla rupenye seketul due je pun.Pastu muke semua tak cuku
p ganas plak tu. Siap ada budak sorang ni ha (Bree Tanner) tersesat jadi army.Fail...tak menimbulkan kegerunan langsung.



Next, is pengganti Victoria,aduhhhh memang tak sesuai langsung!Biasela memang orang akan cakap pengganti memang takkan boleh lawan pelakon asal,tapi at least carikla pelakon yang muke die ade ciri-ciri pompuan jahat and sadis. Tapi pengganti die ni muke alahaii..comel jeeee..tak takut langsung.


Next,is adegan bertempur puak serigala Quileute + the Cullens ngn newborn army tuh. Ape hal..dahla sekejap je. Takde tunjukkan aksi-aksi menarik sangat pun. Macam ala-ala kadar je die buat adegan lawan tuh. Sangat keciwa..


Yes i know that itu semua arahan director dan pelakon cume ikut aje. Tapi kenapa tidak menimbulkan kesan langsung di hati ini tak kala pulang ke rumah? Rasenye time aku baca sipnopsis novel die kat Wikipedia lagi sangat-sangat best okay?


A few days before i watched Predators sebab last minute plan lagipun Eclipse show die dah lepas,rasenye better kot. Balik rumah tu adela terkenang-kenang n terpikir-pikir gak pasal cite tuh. Tapi Eclipse?????Ileekkkkk


Anyway itu sajelah review buat minggu ini,I am a Twilight series punye die-hard-fan but as the movies approaching the end of the series, I get more and more frustrated. Ntahla,tu la lain kali jangan letak hope tu tinggi sangat. kan dah keciwa.. So bagi other Twilight fans tu jgnla terasa ye dengan review ini. Ia datang ikhlas dari jiwa yang nurani lagi tulus suci.



Till then..



XOXO



p/s: Inception starring Leonardo DiCaprio macam menarik..hmmmm

Monday, July 12, 2010

When Sorry Seems To Be The Hardest Word

I have to admit,some Malaysian or local restaurant are soooo not customer service oriented. Well, what happened today really proved it.


We were having our lunch at Secret Recipe,The Mall and there 5 of us. After ordered our meal,we waited around 15 minutes jugakla nak siap.Ok fine..takpe.


But 4 of us got our food first and makan dulula. Then lagi sorang ni punye makanan tak sampai-sampai up until all of us finished our food. Muke die pun dah lemau menunggu. Eventho dah banyak kali tanye kat waiter tu pun still tak siap-siap.

Sampai kali yang keberapa ntah kitorang tanye, the waiter tu pun macam dah taknak layan. Panggil pun buat dek aje. We started to feel so pissed off especially yang blom dapat mkanan
tu la.

Last-last mamat ni merajuk kate kalo x buat lg die nak cancel order tu. Tp si waiter sengal ni macam tak reti-reti nak pg jenguk kt dapur n tanyekan. When we asked kenapa tak siap-siap lagi, all he said was " Ntahla,kitchen tu ade problem kot,takpun dorang salah amek order"..What??????????mmg fail betullaaaa.


The next thing when my friend was ready to leave and look for other restaurant, food die pun sampai,but it wasnt what he ordered.He ordered CHICKENBALL spagetti,but they sent MEATBALL spagetti. So sekali lagi kitorang bengang,n somemore my fren ni Indian,obviously la tak makan daging,how insensitive they were.


Lepas tu bile kitorang cakap kitorang taknak spagetti tu (of kos la kan, bukan ape yg kite order), si waiter ni mcm buat muke plak,pastu boleh lg nak argue-argue ngn kitorang macam kitorang yang salah order. Because actually ade 2 waiters yang amek order but this sengal guy kept saying waitress lg satu tu ckp kitorang mmg order MEATBALL spagetti. Hadoiiii..memang sengal la ko ni..kalo kitorang dah kata bukan tu bukan la..


Pastu finally bila kitorang berkeras taknak amek spagetti tu n berkeras taknak bayar utk tu,die siap amek spagetti tu n ckp " Ala,takpelah,yang ni saya bayarla!"..How rude???Is that?


And then my fren ni mmg dah x ble blah ngn waiter tu trus meninggalkan tempat kejadian dgn lg sorang member kami.Meninggalkan kami terkulat-kulat menghabiskan sisa-sisa makanan. Tup-tup dtg lagi sorang waiter ni hantar spagetti lagi. We were like..."Kitorang dah cancel la.Ni ape plak hantar spagetti lagi nih?.. Pastu yang buat makin sakit hati they still sent MEATBALL SPAGETTI!!!!OMG!!!!Memang sumpah sengal siottttttt.


Ape lagi kitorang ckpla our fren dah blah pun buat ape nk hanta spagetti lagik???Salah spagetti plak tuh?Pastu die ckp abis tu mcmane?kitorang pun bgtaula yg kwn die waiter sengal tu kate nak bayarkan.Hah amek kau!Bayar due2 tu sekali.Pastu semua buat-buat muke blur jee..


Actually I didnt think they understand whats the issue,its not really the money.But its the SERVICE. Dahla langsung takde ckp maaf sebab LAMBAT,pastu SALAH HANTAR ORDER 2 KALI OK!And tak friendly langsung!


Siap my fren ni Kak Normah sound waiter tu.."Korang ni kalo tak faham bahasa Inggeris... (because we were comunicating in English with the waiters tp nampakla muke dorang cam tak berapa paham sbb blur semacam je,tanya lain pun jwp lain) meh sini akak cakap bahasa melayu. First sekali dahla tak cakap maaf langsung sbb lambat,kite ni orang melayu ade budi bahase,lepas tu bile kitorang panggil-panggil nak tanye pasal makanan korang buat dek aje,pastu salah hanta spageti plak tuh,korang kan tau die Indian takkan tak tau die tak makan daging? Meh sini akak tanye ape korang rase kalo tibe-tibe orang serve you babi sedangkan dorang tau u Islam,ape korang rase?sakit hati x? "


Hah amek ko..memang dasar kerja gaji buta dowhhhh.And then mmg kitorang notice dorang dah malas nak layan,bile mintak bil mak aiiiii berzaman tunggu,silap cas lebih spagetti plak tuhh..aduhhhh..


Sesungguhnya serik dah nak makan kt situ.Such a bad experience.Never thought they can be so ignorant.Mentang-mentangla ramai foreigner makan kat situ,kitorang yang local ni dorang buat layan tak layan jek..Hampeh betul.


For you out there,jgn sesekali biarkan org macam ni pijak kepala kite. Jangan ingat kite ni lembut tapi lemah! We as customers have the right to say something because we pay what! Its not like we were asking for something yang irregular,tp itupun dorang tak bole nak deliver.What a shame.



P/S: Tekad nak banned Secret Recipe The Mall buat beberapa bulan.

Saturday, July 10, 2010

Oh My!

Oh My!


Its been ages since I posted something in here. Ohh I miss blogging. But since i got pretty tight up with other stuff,I couldnt find my own sweet time to update.


Well, nothing much nak cerita pun. But I'm about to announce something...but not now.Not the time yet.


Anyway..Twilight dah keluar!!!



Warrghhhh..harus la kan serbu panggung ni..


I will..


XOXO