Tuesday, November 30, 2010

The Turn Off..

Another preparation to think of..


My wedding of course..


But kenangan di hari pertunangan masih segar dalam kepala ni..Now lets talk about the turn off point during my engagement day.Supaya jadi pengajaran buat diri ini dan juga semua untuk kalau boleh tidak mengulanginya lagi. Ini tidak bmaksud buruk atau negatif cuma untuk menjadi peringatan agar majlis seterusnya bole menjadi lebih baik dan cemerlang,gemilang dan terbilang!







Point No 1
Walaupun anda rasa macam sempat je kalau bersiap lambat sedikit..DON'T! Silalah jadi particular bila bab-bab masa ni. Pastikan bila MUA dah sampai,semua dah ready and die tinggal nak mekap je. Like in my case,bole plak baru nak mandi and gosok baju lagi..apelaaa..Rancang masa anda.





Masa ni dah sangat kesuntukan masa yee Sila perhatikan muka aku yg cuak lg cemas itu.










Point No 2
Jemputan. Actually I already hand this over to my parents. Ada sebabnye kenapa I berkeras nak amek caterer supaya my mum tak payah susah-susah kat dapur so die boleh concentrate dekat tetamu aje. But on the day itself,there was a little bit kelam-kabut. Eventho dah order desert dgn caterer,my mum still order a few puddingla,kek la,and when the jemputan sampai ( there were around 60++ yg dtg from his side siap naik bas bagai) my mum was still in the kitchen cutting those deserts..So terpinga-pinga la tetamu tak sure nak masuk ke tak. Nasib baik ada jiran yang sudi menjadi bidan terjun. Thanks to Datin Ida sbb volunteerkan diri,alamat kalau tak..memang sampai bile tetamu kat luar pun x tau. Next time for future event,dah dekat-dekat dah tau orang nak datang,silala standby depan umah untuk menyambut.Yela orang datang dari jauh kan..mestila nak kene sambut,kang rasa macam tak proper pulak.So rancang layanan untuk tetamu anda.




Terumbang ambing mereka..kesiannnn









Point No 3
My doorgift. Actually I only wanted those 3 mini choc moist muffins to be the only item in the box. But I silap bajet and the mini muffin turned out to be really mini that the box mcm empty je. So the night before me and my mum went out to Tesco beli lagi jajan-jajan or cikedis and some jellies utk penuhkan the box. Nasib baik it turned out ok,I guess. And the distribution of the doorgift pun mcm sangat last minit. I trusted my sisters to handle them. But I guess they were also busy melayan tetamu yg dtg that they almost forgot to give my doorgift away. I was not sure but even my fiance said at first doorgift tu tak berusik pun. But its ok,last-last abis jugak semua org kebas bende tu.My sis pun dah penat the night before tido sampai lewat pagi nak siapkan my doorgift. Lagi satu nasihat,kalau plan nak buat sndiri doorgift,kalau boleh letak something yg tahan lama so we can prepare it much earlier. I knew this already but I was so berkeras nak jugak2 letak something yg comel2 mcm cupcake ke,macaroon ke.. so 1 day before event je baru boleh buat.So rancang doorgift anda dengan lebih bijak.




Inilah door gift saye!









Point No 4
My E-Dress. Yes I love it,but actually adela yang cacat sikit sebenarnya,but its just a minor one. Kalau tak tengok dekat-dekat tak nampak pun kot (kata my fiance laa). Will tell more about it in my next post pasal E-Dress.




Baju saye!







Point No 5
My hairdo. Actually I dont really like my rambut that night. And my mum hates it too. But dont get me wrong,not blaming my MUA cik Has. Actually die dah proposekan buat style lain tapi aku yg berkeras jugak nak design ala-ala Dr Harlina la konon sedangkan tak sedar muka tu dahla bersegi lagi berdahi jendol..uuhhuhuh..For your information,its really hard to find style yg sesuai with my face ni. I wish I would have followed my MUA's advice instead. Tapi takpela,sebab evento I hate it,tapi ramai yg kata ok je..ntahla..masing2kan.




Konon-konon masa ni confident la kan rambut tu sesuai sgt dengan muka awak tuh!






Hasilnye..


My fiance kata bulu mata tu tebal sangatla cik Has..eeheehehe






Err ade lagi ke turn off issue? tak de kot..I guess..next post cakap psl bende best plak..Turn on point keee?



Till then..



XOXO

3 comments:

misha.w said...

yg penting dah selamat menjadik tunangan kpd nik zhariff. happy for u cik dila! :D

Byzura Mj (By) said...

dear, baju tu u tempah ke? i suka kerawang-kerawang tu... suka sgt!

DalilaMian said...

sha: tq!
by: aah dear..tempah.nanti i buat entry khas utk baju k?u blh tgk kt situ.