Tuesday, July 13, 2010

Twilight 4-Eclipse

Ye..aku tahu.cerita yang dinanti-nanti sudah tiba.


In fact aku dah tengok pun. Dengn penuh ke'excite'an dan expectation yang tinggi aku pun pergila nonton wayang semalam dengan Mr NAZ
(ye aku sedia maklum die memang tak layan sangat Twilight-twilight ni tapi dah kerana gf die yang sorang ni minat sangat kat genre cite vampire sama itu Edward,layankan jela).



But..to my despair,it was so disappointing.


For the first 1 hour..boringgggggg..yang teramat sangat. Ingatkan plot pasal perebutan cinta Bella antara Edward and Jacob tu dah habis,rupa-rupanya belum lagi. Terlalu banyak adegan cakap-cakap sampai dah tak menimbulkan kesan dah di hati ini. Sampai aku yang mula-mula ni kesian gakla kat si Jacob ni terus rasa menyampah sebab mamat tu tak reti-reti bahasa.


Lagi satu Bella nampak macam sangat takde pendirian,kena goda sikit je ngn Jacob terus macam nak ubah fikiran. Hadoooooiii..


Next, is pasal newborn army la kononnyeeee..ingatkan gempak sangatla rupenye seketul due je pun.Pastu muke semua tak cuku
p ganas plak tu. Siap ada budak sorang ni ha (Bree Tanner) tersesat jadi army.Fail...tak menimbulkan kegerunan langsung.



Next, is pengganti Victoria,aduhhhh memang tak sesuai langsung!Biasela memang orang akan cakap pengganti memang takkan boleh lawan pelakon asal,tapi at least carikla pelakon yang muke die ade ciri-ciri pompuan jahat and sadis. Tapi pengganti die ni muke alahaii..comel jeeee..tak takut langsung.


Next,is adegan bertempur puak serigala Quileute + the Cullens ngn newborn army tuh. Ape hal..dahla sekejap je. Takde tunjukkan aksi-aksi menarik sangat pun. Macam ala-ala kadar je die buat adegan lawan tuh. Sangat keciwa..


Yes i know that itu semua arahan director dan pelakon cume ikut aje. Tapi kenapa tidak menimbulkan kesan langsung di hati ini tak kala pulang ke rumah? Rasenye time aku baca sipnopsis novel die kat Wikipedia lagi sangat-sangat best okay?


A few days before i watched Predators sebab last minute plan lagipun Eclipse show die dah lepas,rasenye better kot. Balik rumah tu adela terkenang-kenang n terpikir-pikir gak pasal cite tuh. Tapi Eclipse?????Ileekkkkk


Anyway itu sajelah review buat minggu ini,I am a Twilight series punye die-hard-fan but as the movies approaching the end of the series, I get more and more frustrated. Ntahla,tu la lain kali jangan letak hope tu tinggi sangat. kan dah keciwa.. So bagi other Twilight fans tu jgnla terasa ye dengan review ini. Ia datang ikhlas dari jiwa yang nurani lagi tulus suci.



Till then..



XOXO



p/s: Inception starring Leonardo DiCaprio macam menarik..hmmmm

0 comments: