Friday, July 30, 2010

Engagement Checklist Draft

Since I am very the busy woman..hehe..but still nak kongsi the checklist I've prepared so far,but mind you..ini semua main tulis je ape yg terlintas dalam kepala ini..tak arrange ikut priority lagi and also by category.Name pun draft lagi kan?


  1. Tema(Color/Siang or Malam)
  2. Makanan(catering/masak sendiri)
  3. Dress (E-Dress, Me & Him)
  4. Kasut
  5. Veil
  6. Accessories
  7. Barang hantaran
  8. Hiasan hantaran(Sendiri/Tempah)
  9. Canopy
  10. Kerusi/meja
  11. Cincin tunang
  12. Door gift
  13. Photographer(Sendiri/Bayar Orang)
  14. Hiasan bilik tidur
  15. Save The Date E-Card
  16. Bibik part-time (2-3 days to cuci 1 rumah)
  17. Petugas trafik (traffic control)
  18. Jemputan(families,relatives,friend,neighbors)
  19. Jurucakap ( from my side & his)
  20. Penginapan jemputan (my side & his)
  21. Mini Pelamin (design sendiri/tempah)

Hmmm ape lagi ye???any idea?sape2 boleh tlg aku yang blur lagi lemah ini?



XOXO

2 comments:

Bai said...

wah macam nak kawin dah. makeup?

zLa said...

Makeup, Food for relatives during their stay, video, appoint sorang makcik ke ape ke utk sambut rombongan, also utk susun dulang hantaran. susun hantaran pun ada chronology juga..tu je kot..

tunang tak pening sayang..kalau ter missed out pun boleh pejam sebelah mata. kawen tu yang buat u lose weight nnti...