Friday, June 11, 2010

Killer Heels..Or The Heel That Kills?

Charles & Keith is one of my favourite when it comes to shoes besides Aldo, Bata, Vincci, Nose, Eclipse, Hush Puppies and many other brands.And also Manolo, Loboutin, Choo's, Stuart Weitzman, Roger Vivier, (haha in your dream!) Oh man..I think whenever I went to MidValley or 1Utama, I never miss the chance to drop by at this designer outlet just to get something to grab. I mean..their shop are very nice, all bright and it's like a sin or crime in fashion if you did not buy anything there.hahaha



But to bad just when I have everything it takes to own their pair of shoes..I just don't or couldn't find the right one.It's just felt wrong all the way. Design ni tak kena la,tinggi sangatla, color tak sesuai warna kulitla..dan macam-macam lagi. So at the end I end up not buying.



Bila tengok dalam website, semua cantik,semua nak beli. Tapi bile dah tgk real life and pegang-pegang..mesti tak jadi beli. Frust jugak sebab harganya sangat berpatutan. Sangat affordable. Lebih kurang macam Eclipse punye shoes collection la. Cume C&K ni lagi banyak selection. Memang rambang mata mak dibuatnya.



So when I browsed their official website and their Facebook page, again my desire to own a pair
urged me so I know I gotta share this with you out here.



So...







Meet The Collection of Charles & Keith Signature Label Summer 2001 | Modern Renaissance







Gambar-gambar yang dipaparkan ini adalah yang paling disukai oleh saya antara banyak-banyak kasut yang lain. Feast your eyes!






































Punyela suke sampai kalo boleh nak beli semua-semua sekaligus dengan beg-beg tu sekali. Baru puas hati aku haaa..but..to be honest,high heels ni tak dinafikan memang sangat cantik dipandang dan dipakai. It actually boost my confidence level when I know I'm a few inch taller..hehehe. Tapi (heh berapa banyak tapi daaaa) one of the reason me not buying them because I don't wear them that often (anymore). Seriously,if 3-4 years back, I wore them like everyday okayyyyyy..Bestnye rase mase tu xde effect pape pun. Aku memakainye kemana jua..hatta ke kedai runcit sekalipun..hahah KIDDING! ( Atau adakah itu petanda aku dah tua???)


Anyways..nowadays is not the same anymore. I get backpains and my feet get lenguh very quickly. Pakai sekejap je kaki ni dah mintak-mintak ampun suh tanggalkan kasut tu sebab melecet, lenguh, tumbuh bunion, berdenyut-denyut,heh macam-macam lagilah. Sebenarnye frust jugak sebab ikutkan hati masih lagi meronta-ronta nak pakai killer heels macam ni:








And these:









Sangat cantikkan? Tapi akuilah, BEAUTY IS PAIN (in the ass). Tipula kalo kate pakai kasut tinggi melambung macam tu lame-lame tak sakit. Sakit beb. I think all the girls out there pun bersetuju dengan aku. Belilah kasut mahal macam mane pun, kalo dah pakai selalu and dalam jangka waktu yang lama..tak kemana pun..balik-balik selipar jepun mak tu jugak yang sedap dipakai kemana-mana.



I know sekarang ni trend kasut tinggi yang tapak tebal tu. And I admit it that they are gorgeous.Sometimes I buy them for the sake of liking the design only eventhough I know I'm not gonna wear them pun. Contohnye macam kasut Aldo I ni:










To be very honest I know that I probably won't event wear them often when buying them but I love everything about the shoes! Well, except the fact that they hurt you feet like HELL! Rasenye boleh dibilang dengan jari kaki dan tangan berapa kali aku pakai kasut ni. Macam nak jual je..ade ke orang nak beli?


Itu ajelah nak cakap. Cerita pasal kasut sampai besok pun tak habis kan?



Errr..bag C&K ni ala-ala macam Belvedere from Anya Hindmarch pun ade kan?








XOXO






Align Center

0 comments: