Friday, May 07, 2010

My Third Day In Gold Coast

My third day..



So at the morning we went back to Carrara Market since the day before memang tak round abis lagi. And manage to buy few more stuff.




























And...




Another big mistake.














It was ANZAC Day.




ANZAC Day is a national day of remembrance in Australia and New Zealand and is commemorated by both countries on 25th April every year to honor members of the Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) who faught at Gallipoli in Turley during World War 1.



Well, i never thought they take it very seriously tho.. I mean MOST of big and major shopping complex in Australia especially around Gold Coast area were closed!


We went to Australia Fair, Pacific Fair, and we even thought of going back to Harbour Town since on the day before we arrived there late. But they were all closed. Berbeza sangat dengan Malaysia yang kalo time cuti tula lagi kompleks membeli belah ni nak bukak kedai and promote barang.



Wowwww.. didnt know what to do,we were driving around town, Surfers Paradise, and we stopped by at Southport Yacht Club & Marina which is sooooo beautiful.




















Kalau ikutkan hati, mau je aku naik and buat macam bot sendiri sebab takde orang jage langsung






































Mini gondola ni sepatutnya boleh naik (with charges). Tapi takde orang plak yang jage.














Sebelah ngn Yacht Club ni ade Shopping Kompleks. Marina Mirage Centre. Tak buat or beli ape pun kat situ, jalan-jalan sambil tangkap gambar aje.



























Sempat lagi nampak plat kereta yang mcm ni,di sana, macam suka hati dorang je nak letak plat kereta tu nombor or huruf ape,asalkan daftar and bayar. Ade yg aku jumpa "DIM SIM" la ...."BAD ONE" la....."BMW" laa











Time makan nasib baik jumpe kedai kebab & fish and chips ni. Kedai ni diuruskan oleh orang Turki, hansome plak mamat tuh..hihihi..Anyway we had Perch fish for lunch (ape ke jenis ikan tu aku pun x tau),they also offered Flakes (sharks), Salmon, Cod and kebabs.


















Portion die memang banyak..siyes untuk 2 orang makan daaaa.


















Actually burung ni asyik dok kat tepi kitorang je time makan..comellll sangattttttttt..










Pas makan round-round lagi.


















































And then balik ke apartment. Since pantai tu belakang umah aje kan, so rugi je lakan kalo tak merasa mandi pantai.

















Mat salleh ni baru jek nak pergi surf tak pasal-pasal kene tarik ngn kitorang ajak gamba sekali..Tersipu sipu malu die..






















Malamnye plak, since it was the last night, kami keluar lagi merayau-rayau sekitar bandar dengan niat nak beli lagi souvenir stok-stok akhir and jugak nak abiskan duit syiling yang ade sebab money changer dengar citenye tak terima coins kan? We went to Nobby Beach Shopping Centre, Broadbeach Shopping Centre, Robina Shopping Centre.






















Time ni, actually ade mat salleh ni tibe-tibe bagi salam kat kami and offer nak tangkapkan gamba..so kitorang ok ajelah..tapi hampeh gambarnye..kelabu asap.














Ni kat stesen minyak beli coklat.















Then balik tido....ZzZZZzzzzZZzzzzZzZZzZzzzzzZZZ










XOXO




0 comments: