Tuesday, May 04, 2010

2nd day in Melbourne...ehh Gold Coast

I was pretty sure i already changed my alarm clock to local time. But it turned out that i woke up earlier than i supposed to. So, did not want to waste anymore time, I put on my sweater and enjoy the view and the sea breeze on the balcony while everyone else was still sleeping.

















It was heaven!




At about 7 everybody woke up, had our breakfast and zoooommmm..









To one of the biggest market in Gold Coast.









Actually kat sini takdela beza macam kite punye Petaling Street or Chow Kit. I was only looking for souvenir je nak beli untuk member-member di Malaysia. Sebab kalau barang lain tu confirm samada kat Malaysia pun melambak or harga sangat x menarik (yelah,because of the rate and bla bla bla). Setakat topi biase-biase je (mcm kat gambar bwh ni) dorang dah jual dalam AUD25,lebih kurang RM75 duit kite. Gile ape.



Anyway,tapi memang seronok jugak tengok stail dorang jual barang, ade yang rilek je. Ade gak yang memekik nk promote barang.















Aku memang memborong fridge magnet jehhhhhh!












Tapi kat Carrara Market ni tak boleh berlama-lama sangat sebab nak kejar pergi Movieworld plak. Gate tiket bukak pukul 10 pagi. Mase tu dah pukul 9.30 and perjalanan nak ke sana mengambil masa lebih kurang setengah jam jugak.





Ni namenye Batman Wing, dari jauh dah boleh nampak.










Tengah beratur nak beli tiket,kalo convert harga tiket tu ke RM, maunye 2 ratus lebeh sorang..ishhhh tak sanggup rasenye...










With my bro.








Setiap selang dalam 15-20 minit mcm tu ade je karakter kartoon Warner Bros ni keluar buat appearance. So tak melepaskan peluang ambek gamba la..




Scooby-Doo













Flashman and yg hijau tu errrr..ape ek?










I'm a catwoman miaooowwwwww. Sorrylah jauh sket nak amek sebab terlalu ramai orang sume jakun nak bergambar dengan perempuan kucing itu termasuk aku..huhuhu








We went to our first show.. Hollywood Stunt Driver.. Ni die tunjuk live la professional drifter buat aksi lagak ngeri and konon-konon dorang ni tgh shooting filem aksi. Tapi siyes memang best gile sebab sume sangat real!

































Next, Looney Toons Show. Tak berapa best sebab budak-budak sangat.








Perut pun sudah lapar so pergi ke cafe Gotham City. Yang paling okay nak makan ialah seafood set and vegetarian burger.

















Keserabaian terserlah








Lepas tu ade show Shrek 4D. Tak ku sangka show nya begitu. Memang sangat best. 4D tu maksudnya bukan setakat boleh tgk show tu dalam 3D, tapi rupenye kita boleh sekali rasa apa yg orang dalam kartun tu rase sebab kerusi die pun bergerak-gerak siap ade sembur-sembur air lagi.









Bagus..surau pun disediakan. Terserempak dgn salah seorang student Malaysia yang kerja partime kat restoran disana.

















Tempat ni khas untuk merokok. Ini sekadar aksi sahaja tau.













Charlie & The Chocolate Factory!!









Suke masuk kedai ni, sebab ape????









Hehe..Twilight la ..ape lagi..tapi takde souvenir menarik yang boleh dibeli.









Kedai Harry Porter pun sama, punyela excited nak masuk last-last takde yang menarik nak dibawa pulang. So posing jelah.







Before we took the rides...








Superman Escape ni tak beranila nak naik,tengoklah berapa banyak pusing daaaa..



















We had so much fun!














Overall memang best. Kirenye berbaloi la tiket segitu mahal kan..cume souvenir shop die je kureng sket..tak banyak choice. Anyways, dekat Movieworld je dah abis almost 1 hari, so kene cepat-cepat bergerak sebab jam dah menunjukkan pukul 4.00 petang. Lepas ni nak ke.....








Harbour Town!



Okay, one of the biggest mistake yang dibuat adalah kerana pergi tempat ni salah hari.Terlalu banyak kedai nak masuk sedangkan rupenye pukul 5 lebih camtu dah tutup. Memang sangat terkilan. Jangankan nak memberli, nak tengok pun tak sempat. Isshhh ralat sungguhlaa.



Bakery and some of its restaurant..








Shopping jangan tak shopping, sepatutnya at least pagi-pagi datang sini and spend like 4-5 hours barula cukup!







Sempat beli sedikit barang nak masak kat apartment.








And at last makan di NANDOS..







Sesungguhnya kalau ditakdirkan aku pergi lagi, memang aku akan ganti balik waktu yang dah rugi nih. One of my friend who used to stay in Queensland kata memang rugi kalau shopaholics tak round bebetul kat sini.. argghhhhhhhhh



Harbour Town was the last stop. And then terus balik. Malam tu tak keluar ke mana-mana oun sebab masing-masing dah letih bangat!



XOXO

0 comments: