Saturday, August 15, 2009

Finally..

Tanggal 8 hb Ogos 2009 adalah tarikh yg cukup bersejarah buat aku.Tarikh keramat ini dan saat inilah yg amat2 aku nantikan selama 7 tahun stgh di UPM.Kenapa?Kerana setelah aku bertungkus-lumus membanting tulang mengerah keringat dan tenaga..

















Ok Dila.Stop it.



Hehe..finally aku grad jgak.itulah cerita sbnrnye.Hmmm sgt bmakna sbnrnye kerana perjalanan hidup aku sblm nk sampai ke tahap ini tidakla senang.Macam-macam jgak dah dilalui.Suka duka semasa belajar..dengan x cukup duitnye..xde mood nk belajarnye..mengadap nota dekat sejam tp xde ape masuk kepala pun selalu jugak.besok nk exam mlm ni blh pergi bersuka-ria lg (hehe..itu selalu..)..Lagi2 bila dah dekat separuh jln aku blaja br sedar diri yg course ni sbnrnye aku tak minat and xdela blh bw sgt pun..tp aku teruskan jugak sebab aku dah mulakan and aku nk habiskan jgak.



Actually bile kite dah tinggalkan zaman belajar tu dah lame and tibe2 kene pg konvo kt tempat belajar tu plak..perasaannye lain semacam..Macam teringat je.Rasa rindu pun ade.So sape2 yg dah merasa tu tau-tau sendirilah bagaimana perasaan tu.



Actually even tho aku x dtg time rehearsal tp pengalaman time konvo masa diploma dulu pun dah kire cukup.Lagipun susah nk dpt cuti time ofis tgh banyak keje melambak tu.



Rase best jugak konvo kali ni sbb course aku dpt sesi 1.Iaitu sesi pertama dimana pemberi skroll adelah Canselor UPM sendiri iaitu Sultan Selangor.Bukan senang tau nak dpt peluang ni.Lagi satu yg membuatkan konvo kali ni amat bermakna ialah dimana bekas Perdana Menteri Malaysia yg ke 5 iaitu Tun Abdullah Hj Ahmad Badawi turut hadir utk menerima anugerahnye iaitu Ijazah Kehormat Doktor Pembangunan Pertanian.Kirenye cam 'spesel' jugakla sesi kali ni.



Seperti biasela tibe hari yg ditunggu mesti ade je tak kene,rambut x menjadila (eventho i spent like hours "bega-begaing" my hair the night before),Mortar board (topi konvo) asyik nk jatuh je,hood plak asyik senget2..tp aku tetap PUAS.Puas sebab berjaya sampai ke sini.Huhuhu..







So inilah hasilnye:




Haaa,nampak x gamba Tun Abdullah kat belakang tuuuu?
(Actually i betul2 frust sbb terpejam mata time gambar diambil)










Tapi yang ini ok sketkan? :)..Lebarnye aku senyum.












Time ni plak agaknye sbb excited dpt jmpe sultan agaknye,terus lupe letak folder tu kat tepi,tp sepatutnye mcm tula.









Fuuuhhh..Legaaaaa.








Lepas keluar dewan...apa lagiiii..sesi bergambalaaaaa. (Saya sgt sukeee sbb banyak dpt bunga..terimakaseh semuaaaa)






(Dengan keluarga,kosmet,rakan2 kat "wall" khas sempena konvo.Gamat jadiknye ngn kehadiran mereka2 yg raja & ratu bergamba ni)








(My sister also came with her husband)








(My dearest pun datang jugak.Thanks honeyyyy!)






(Gamba candid!!sweeet gileeerrrrr)









Alhamdulillah..Selesai..












Sambung bergamba kt umah plak...ehehe










(Excuse muke aku yg berminyak lagi serabai tu ek..al maklumlah..baru je pulang)
Kite mmg suke bungeeeeeeeeeeeeeeee..cantiknyeee..kan best kalo bunga tu x mati2.


From my frens..

Sweet jugakkan?




And..








Something from Mr NAZ.





Incanto "Bliss" from Feragammo..(I luve the smell very much!)








By the way seminggu kemudiannye..my lil sis plak konvo kt UM.Dah jadik doktor pun die.






Congrats my lil sis! Thanks everybody who made my day!!
(My parents,my sis & hubby,Hasfa,Mas,Lia,Mr NAZ,Awie & the gang,kosmet2 and cik Misha for the wish)













I MADE IT FINALLY...

1 comments:

misha.w said...

sgt sweet ok mr naz tuh..

aku rase mcm nak konvo lg la. heheh.

congrats again..:)