Tuesday, August 25, 2009

Decluttering Process

Ya ya..all this while i've been living in a place i dont know how to call it..very the messy i tell u!dengan baju berterabur,seluar ntah kat mana2,beg bersepah kat lantai,all my stationeries and my note pad all just stuck up kat dlm paper bag and berbondong-bondong je kat tepi meja.






Oh my god..how bloody lazy i am!






Everyday i told myself "cik Dila tolooooongla kemas bilik awak tu,malu tau kalo orang nmpak ". And everyday jugakla before balik keje tu aku dah berikrar di dalam hati balik keje je nanti memang nk kemas bilik sebab dah kronik sangat.Tapi mmg susah sbb mood tu x ade.My mum dah x larat nk bising dah.





Its not that i'm the kinda person who like living in messy room tau,but i dont know somehow sejak dah bekerja ni masa untuk diri sendiri tu dah macam xde..Padehal bole je pas blk keje mengadap bilik tu and kemaskan ape yg patut.





Well,that's me..suke menangguh-nangguhkan kerje.Bilela nk berubah ni cik Dila oii!





Anyway, last 2 days i manage to kemas my room jugak..at last..





Memang berjam jugakla nk sort out kan sume baju2 yang dah berlambak kat dalam almari tu.Ade yang ntah sape2 punye pun ade kat almari aku.














Dari rupe ini....











Kepada rupe ini...










Kemas kan? (ok la tuh..itu pun bertawonnn woooo nk menunggu)




So this is a pile of my clothes that i still dont know what to do about it.. (even up to now)







Nak buangkah?jualkah?bagi orangkah?




Biasela kite ni selalu dalam dilema bile nak buang satu2 baju tu terasa sayang je.Nak buang takut nk pakai kang tak buang menyemak je dalam almari tu..





Hmmm appreciate it if u girls can drop something to say about this..



2 comments:

misha.w said...

jual kt ebay with cheap price. insyaALlah laku, but u have to find time amik gmbr n upload dlm ebay la. kalau tak, just derma je baju2 tuh.
aku pon mengalami masalah yg sama mcm ko, tp akhirnya manage to buang baju2 tuh. (dgn kuatkan hati). huhuh...

goodluck cik dila! :)

Dila@Dalila said...

tula cik misha..blh dipikirkan cadangan awk tu