Saturday, May 16, 2009

Banyaknye Songeh



Ramai kan??

Haaa..beginilah sebahagian drpd gambaran betapa ramainye manusia2 yg dtg utk temuduga terbuka jawatan Pegawai Tadbir di Kementerian Pelajaran yg diadakan di Presint 18 Putrajaya.

Sampai2 je dah penuh kawasan sekitar.Mane nak cari venue lagi,parking lagi.


Last2 sampai jgak tempat yg dituju.


But....i gotta tell u..that day was a hell of a day..


Dahla kaki melecet sbb pakai kasut brtutup (my Feragammo pump shoes..arghhhh sakit gile)


Pastu bile dah start beratur rupenye kene pg amek borang plak,bile nk g amek borang dorang ade buat pengumuman kalo yg nk apply post degree ni make sure dah ade scroll..YE ADIK ADIK..SCROLL..bukan transkrip,bukan kelulusan senat or sewaktu dgnnya..

Of coursela aku bengang!Sbb aku kan x grad lagik..so mane la nk dptnye scroll ke jadah tu.

Ok fine.so aku pun tanye kalo kes aku ni mcmane,dorang ckp pg beratur utk post diploma or SPM.

Oklah..hentam sajalah..dah alang2 sampai kan..

Bile dah beratur tu ade la org distribute borang nk isi,aku pun amekla.pastu kene tanye





"Awak ni muslim ke non-muslim?"



"Err,muslim kak"



"Kalo muslim kite x terima ye pakai mcm ni" ( i was wearing a shirt and pants)



"Abis tu kene pakai ape?(sumpah mase tu aku ingat dorang wajibkan or kene pakai tudung time interview tu)




"Pakai baju kurung"



"Laaa,saya x tau pun.dalam advertisement x ckp plak wajip pakai baju kurung.ckp kene pakai kemas je"



"Hari ni kitrg straight sket..smlm dah ckp" (HELLO !!!MCMLA SMLM AKU DTG KAN???)




"Habis tu mcmane ek?"



"Awak duduk mane?"



"KL.Pandan Indah"



"Haa,pg balik.tukar baju lps tu dtg blk"






I was like &%^%^^(*)*..Ke salah aku yg mmg tak mengetahui kalo interview kerajaan mmg kene pakai baju kurung?????


X kuase la plakkan nk patah blk semata2 nk tukar baju jeeeeeeeee.


Aku pun blah dr situ..dgn kaki dan hati yg sakit.



Pastu gaduh lg ngn En NAZ...sedey sgttttttttttttttttttttttttt


Terus g makan sushi(Blanje en Bernard sempena belated birthday die!!!) and main boling..















Aku tensen aritu.SUMPAH!







:(

5 comments:

Pompuan Emosi said...

bleh tak, mcm, kalo ko buat drama, kan bes?

"kak, baju kurung tu baju rasmi orang islam ke, kak? kalo tak pakai, bukan org islam?"

tapi jgn tunggu dia jawap, terus blah. jgn lupe rambut tu kena libas sikit.. :p

EIII.. AKU PULAK HANGIN, BLEH?

Cutie Pie Lulabi said...

aRE serious yg dtg punye ramai camtu? naseb i x pergi..

hey u should argue k, dlm iklan x de suruh pun..betul kwn u kat atas tu ckp..ni lah one factor saya malas nak keje ngan government sector..byk songeh..

Dila@Dalila said...

suen:ooohhh suen..drama queen nye kalo aku wat cmtu kan?tp tula..geram gak ngn kakak tu

Cutie:nk wat cmne..skrg ni keje gomen la yg paling secure.org skrg berlumba2 nk keje sana

CT NORAMIZA said...

hai dila, salam kenal, mmg betullah dik, kalau interview gomen, x kisah post apa sekalipun, kena pakai baju kurung, so next time remember ok. :) x pe, cuba lg nnt.

dah ada degree tu, insya-allah, byk peluang. go n grab the chance!

Dila@Dalila said...

tula cik siti,thanks anyway..i've learnt my lesson now