Sunday, March 22, 2009

Cancel Trip Ke Bandung?

Hi Girls....

For those yg dah tnampak post ni earlier msti ttanye2 kan..knp hanya ade "Hi Girls" je..haaaaa..nila yg aku nk cite ni..i got so frustated sbb smlm dah tulis(errr..taip actually) punyela banyak and panjang berjela2...skali bile nk publish...


Internet Explorer Cannot Open the Internet Site



Arrgghhhh....what a waste!!!!..totally!!!aku dah cukup bsemangat smlm menceritakan kronologi psl crite trip nak pg Bandung ni..last2...hampehhhhhhhhhhhhhh

Well..nk tak nak kene critela jgak sket..


Early this year i already planned to go to Bandung..yela saje nk jln2 and mkn angin..plus i'm bringing my mum also..so dah beli tiket la awal2 n siap mase AirAsia tgh buat Valentine Promo die tu..considered cheap jgakla..for 3 days-2 nite accomodation kat bajet hotel + return air flight ticket..sorang dlam Rm550 cmtula..okla tukan..at least..for a start.aku mmg dah lame teringin nk travel..

When i was having that arrangement..i was still working at UPM..so mmg xde masalah la psl nk cuti sume..sbb kt sini mcm sgt2 longgar jgakla bab2 attendance ni..lgpun kerja RA je kan..ape la sgt..


But as u know i already accepted OCBC punye job offer and now i am sooooo pening memikirkan nasib trip aku ni yg jatuh pada hari dimana aku masih lg dlm training(and its where they are f***ing straight when it comes to punctuality and attendance ni..no kidding man)


Dahla aku pg time weekdays..3 hari plak tu..mau ke dorang lpskan aku???


But before i said yes to OCBC i already asked the HR girl who called me regarding the job offer..after a while she gave me a call back and said


"yes..i've talked to your future supervisor and they said they can release u provided u kene catch up with all the stuff i will leave behind"..


so aku pun happy and riang2 gumbira la memikirkan approval dah berada dlm genggaman..


Tp masa habis je training on the 1st day..bile aku nk confirmkn ngn trainer aku blk,de blh ckp


"No,i dont know..nobody inform me anything about it"..


I was like whaaaaaaaaaaaaaat????i tot u approved me oledi????
(aku xdelah ckp depan die kan..dlm hati je lah)


So she took the detail of my trip and said she will inform me later...no confirmation...no approval..no guarantee..only a "i-dont-think-u-ever-get-the-chance-to-girl" look on her face..


Muke die cam x seolah2 x puas hati ngn sape yg bg approval tu..


Aku pun mcm..I dont care!I wanna go!I've paid


Besoknye aku tanye die kate no outcome yet..


The day after tomorrow tibe2 die ckp kt aku..



Trainer: Dila,my boss asked u to cancel your trip

Me:Hah??errr..are u serious???

Trainer: Yes

Me: Errrr..but what about what they said the other day that they already approved me?

Trainer: I dont know..what i know our boss asked u to cancel or change the trip date
(goshhh..u should have seen her face..mcm xde perasaan langsung!!)


Me: Errr..(berapa banyak errrrr daaaa)..but if i CAN change it i WOULD have changed it but i cannot..and i already paid..(sambil buat muke kesian..its whether do-or-die situation dah time tu)


She paused...


Trainer: Well,i guess the only thing left now is u write an email loooorrr..appeal for approval..u gv to me and i'll pass to our boss

Me:(sigh) okay



What the H***L is going on here????I was expecting a chance and space to discuss and explain about this but i was only given a straight answer "NO" to my face...


Aku x puas hati.


So aku call HR and dorang pun kate supposedly xde masalah sbb dari awal lg dah ade approval..


So up until now..no outcome yet..


Oooohh God..pls let me gooooooo...im not gonna let this chance slipped away..again..not this time..


Nasib baiklah ade collegue aku si Colleens yg sgt setia dan memahami masalah aku ni..









Huhuhu..die pun excited dgr aku nk g Bandung ni..both of us are sooooooo into shoppinglaa..dah siap plan ni nk beli ape bile dpt gaji nnti..hahaha..gila la kitorang ni



Anyway..tgh berdebar2 menanti keputusan ni..





girls pls pray for meeeeeee..nnti kalo jd pg blh aku beli brg banyak2 and tunjuk kt blog aku ni ha..huahuauha..silap2 blh buat bisnis lg



Dah terbayang2 kain2 yg cantik nk buat baju kurung,kasut2 and beg2 yg ade potensi utk dibeli nnti.





OOOHHHHHHHHH

1 comments:

- z L a - said...

o dear..kesian kamu...baru2 keje ni agak sakitla sebenarnye nk mintak lepas ni..lagi plak still dlm probabtion. tapi kan miracles do happen..keep your fingers cross!